BIJELjINA – DANAS DERBI RADNIKA PROTIV BORCA, NA TERENU KONTROVERZNI DJELILAC PRAVDE :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINA – DANAS DERBI RADNIKA PROTIV BORCA, NA TERENU KONTROVERZNI DJELILAC PRAVDE


U okviru četvrtog kola Premijer lige Bih, danas će Radnik na svom stadionu ugostiti Borac iz Banjaluke, ekipu koja se ove sezone vratila u PL, te uložila velika sredstva u ekipu, došao je veliki broj kvalitetnih igrača, a ambicije kluba su vrh tabele.

Svakako treba pozdraviti napore čelnika ekipe iz Platonove za sve što su uradili do sada. Radnik je klub koji kontinuirano funkcioniše već nekoliko sezona i u ovom meču važi za blagog favorita. Kada se uzmu ove činjenice u obzir onda bi trebali očekivati jedan dobar i kvalitetan meč.
 
Međutim, nešto drugo, što nema mnogo veze sa sportom, muči ljude u bijeljinskom klubu. Za današnju utakmicu već davno se znalo da će je suditi Zoran Grbić, arbitar koji se nominalno vodi da živi u Prijedoru, no već duže vrijeme je stanovnik Banjaluke. Malo je simptomatično da je i prije zvanične objave liste sudija za ovo kolo, bilo poznato da će baš on da sudi Radnik – Borac. Malo je čudno da pored toliko sudija iz BiH, neko ko živi u Banjaluci sudi i klubu iz ovog grada. Da podsjetimo da je Grbić već jednom ove sezone sudio Radniku, u drugom kolu, takođe u Bijeljini protiv Tuzla sity.
 
Još jedno podsjećanje da je Zoran Grbić, prošle godine sudio meč Lige RS u Velikoj Obarskoj, između Sloge i Borca, gdje je napravio lakrdiju od meča, a od tada počinje i ruiniranje ekipe iz Crnjelova.
 
Sudija Grbić je tada bio pod suspenzijom od strane FSBIH zbog propusta na Premijer ligi.
 
Sve ovo napominjemo samo kao splet nekih čudnih podudarnosti koje vežu sudiju Zorana Grbića i FK Borac iz Banjaluke.
 
U Radniku veruju da ovo nema nikakve veze sa sutrašnjim susretom i da će Grbić suditi po pravilima, bez obzira ko se nalazi na terenu.

(noviglas.info)