Počinje Svjetsko prvenstvo, pratite ga u programu BHT1 uz najmoderniju tehnologiju :: Semberija INFO ::

 

Počinje Svjetsko prvenstvo, pratite ga u programu BHT1 uz najmoderniju tehnologiju


Počinje Svjetsko prvenstvo u fudbalu koje se održava u Kataru, a u 17 sati ga otvaraju Katar i Ekvador te je to ujedno jedina utakmica koja će biti odigrana u nedjelju.

Ovo prvensto jedinstveno je po mnogo toga s obzirom na to da je prvo u istoriji koje se ne održava u maju, junu ili julu. 

Prvenstvo će trajati do 18. decembra, a sve utakmice možete pratiti u programu BHT1. Ovo je 22. po redu svjetsko prvenstvo te drugo koje se održava na azijskom kontinentu. Prije 20 godina je, podsjetimo, održano prvenstvo u Južnoj Koreji i Japanu. 

Takođe, riječ je o posljednjem prvenstvu na kojem će nastupiti 32 reprezentacije jer je FIFA donijela odluku o povećanju broja reprezentacija na prvenstvu koje će se održati 2026. godine. 

S obzirom na to da su u ljetnim mjesecima temperature u Kataru iznimno visoke, ovo prvenstvo se održava u novembru i decembru. Naša reprezentacija nije se plasirala među 32 vrste koje će nastupiti na mundijalu.

U programu BHT1 već od 15:30 možete pratiti emisiju posvećenu mundijalu, a od od 15:45, također u našem programu, svečanu manifestaciju otvaranja prvenstva. 


BHRT