VLAHOVIĆ NAJEFIKASNIJI SRBIN U SERIJI A :: Semberija INFO ::

 

VLAHOVIĆ NAJEFIKASNIJI SRBIN U SERIJI A


Pogocima u trijumfu fudbalera Juventusa protiv Sasuola (3:0) golgeter belo-crnih Dušan Vlahović postao je najefikasniji Srbin u italijanskoj Seriji A sa ukupno 53 gola.

Vlahović je tako prestigao aktuelnog trenera Crvene zvezde Dejana Stankovića koji je u italijanskom šampionatu postigao 52 gola braneći boje Lacija i Intera.

Poslije odlične partije u prvom kolu Serije A, Vlahović je istakao da još nije na maksimumu kad je riječ o mogućnostima na terenu.

"Radio sam celog leta i još nisam na 100 odsto jer sam imao problem koji nije bilo lako prebroditi. Ovo je druga utakmica od 90 minuta koju sam odigrao od kraja prošle sezone. Radim na tome da opet budem na 100 odsto kako bih mogao da budem na raspolaganju timu u potrazi za novim pobedama", izjavio je Vlahović za zvanični sajt Juventusa.
Odličan debi za "staru damu" imao je Argentinac Anhel di Marija koji je postigao prvi gol na meču, a zatim asistirao Srbinu za njegov drugi pogodak.

"Neverovatan je osećaj igrati sa Di Marijom, izuzetno je zadovoljavajuće raditi sa takvim šampionima i zahvalan sam mu na asistenciji. Odigrao je fantastican meč", rekao je srpski fudbaler o Argentincu.

Za Juventus je debitovao i reprezentativac Srbije Filip Kostić kog Vlahović dobro poznaje iz nacionalnog tima.
"Zajendo igramo i za Srbiju, tako da je lepo imati ga ovde. Stvaramo stvarno sjajnu atmosferu unutar ekipe. Ovo je tek početak, pobedili smo u prvoj utakmici, ali moramo da nastavimo sa smirenošću i samopouzdanjem", zaključio je Vlahović.
 
(Tanjug)