"TVRDIO DA IMA VEZE SA UEFA, UZEO 11.000 KM DA 'PROGURA' BRAĆU FUDBALERE" :: Semberija INFO ::

 

"TVRDIO DA IMA VEZE SA UEFA, UZEO 11.000 KM DA 'PROGURA' BRAĆU FUDBALERE"


Foto: Ilustracija
Policija je podnijela izvještaj protiv Harisa J. (56) iz Srebrenika, zbog sumnje da je, pozivajući se da ima angažman koji je povezan sa Unijom evropskih fudbalskih asocijacija (UEFA), od V.J. iz Zvornika uzeo oko 11.000 maraka kako bi mu sinove "pogurao" u uticajni fudbalski klub.

To su potvrdili izvori "Nezavisnih novina", a naši sagovornici dodaju da su Harisa pripadnici Policijske stanice Zvornik prijavili Okružnom javnom tužilaštvu Bijeljina, te da ga terete za prevaru, ali i trgovinu uticajem.

On je prethodno, sredinom juna, prijavljen policiji u Zvorniku, a u prijavi je navedeno da je godinu ranije dao lažno obećanje i tako prevario V.Z. iz Zvornika.

"Nakon što je Haris prijavljen policiji, ona se prihvatila posla kako bi utvrdila njegovu eventualnu odgovornost. Taj rad je rezultirao ovom prijavom tužilaštvu", ističu naši izvori.

Oni dodaju da je dva mjeseca policija prikupljala dokaze, kako bi utvrdila šta se krije iza ovog nesvakidašnjeg slučaja.

"Sumnja se da se Haris ocu tih fudbalera predstavljao kao predavač za licenciranje trenera Unije evropskih fudbalskih asocijacija. Tražio mu je, kako se sumnja, novac kako bi njegove sinove 'ugurao' u neki od uticajnih klubova. Otac tih mladića je povjerovao u ovu priču i, kako se sumnja, dao je Harisu oko 11.000 maraka", kažu izvori "Nezavisnih novina".

Uz navođenje Harisovih inicijala, iz Policijske uprave Zvornik su saopštili da su protiv njega izvještaje podnijeli 10. avgusta.

(Nezavisne)