​DRAGIŠA KATIĆ KALE: Opsjednut loptom :: Semberija INFO ::

 

​DRAGIŠA KATIĆ KALE: Opsjednut loptom


Dragiša Katić Kale jedan je od mlađih sinonima FK ,,Proleter“ Dvorovi. Dugogodišnji je igrač, kapiten, trener i direktor stadiona u Dvorovima, omiljen, poštovan i priznat.

Kao dječak slobodno vrijeme je provodio na igralištu, treninzima seniora, a kasnije i mlađih kategorija. Magično ga je privlačila lopta i bio je opsjednut fudbalom. Rano je započeo igrati u mlađim kategorijama gdje je odmah odskakao od svoje generacije i počeo pokazivati svoj fudbalski raskoš.

Sa nepunih sedamnaest godina, tačnije aprila 1988. godine, debitovao je u seniorskom sastavu kod tadašnjeg trenera Žike Stevića. Igrala se prvenstvena utakmica Regionalne lige BiH Sjever sa FK ,,Borac“ Kotorsko i rezultat je bio nepovoljan. U igru ulazi, tada golobradi Katić, te odmah nakon ulaska postiže „evrogol“ volejom sa šesnaest metara u same rašlje gola. Ni sam nije bio svjestan šta se dešava, ali od tada je standardan igrač seniorske ekipe.

Njegova karijera traje sve do 2006. godine kada na kraju te sezone u Drugoj ligi FSRS „Centar“ završava svoju impozantnu karijeru. U toku igranja u FK “Proleter“ Dvorovi zbilježio je preko četiri stotine nastupa na zvaničnim utakmicama u kojima je u više od pola nastupa bio kapiten ekipe i postigao je preko 50 pogodaka, od kojih su neki bili jako značajni za plasmane.

Po završetku fudbalske karijere, prihvata se trenerskog posla i od početka 2006. godine do kraja 2011. godine je uspješan trener kluba. Pored ovih funkcija obavljao je i dužnosti direktora stadiona koji je u tim vremenima blistao i bio na zavidnom nivou.

Dragiša Katić Kale pripada onoj grupi dvorovljanskih patriota koji su u toku karijere imali primamljivih ponuda da se okušaju u drugim sredinama, ali on je ostao vjeran svom Proleteru, gdje je i završio karijeru.
Za sve ove doprinose Dragiši je 1999. godine dodijeljena „Bronzana plaketa FK “Proleter“ Dvorovi“, a 2019. godine i „Srebrna plaketa FK ,,Proleter“Dvorovi.

Dragiša Katić Kale je jedan od značajnih ličnosti u istoriji FK ,,Proleter“ Dvorovi.


​FK "Proleter" Dvorovi