PREDSTAVLjENI PRVI POTEZI NOVE UPRAVE :: Semberija INFO ::

 

PREDSTAVLjENI PRVI POTEZI NOVE UPRAVE


Foto
Na Gradskom stadionu, u prostorijama Fudbalskog kluba „Radnik“ danas je održana prva konferencija za medije novog saziva Upravnog odbora kluba. Nova uprava je, prema riječima njenog prvog čovjeka Nedeljka Ćorića kvalitetan spoj ozbiljnih privrednika i dijela sportskih radnika koji će u simbiozi donijeti dobre dane u Balkansku ulicu u Bijeljini.

-Ovo je klub svih nas. Ovo nije klub nas nekoliko članova uprave. Zahvalio bih se svima koji su nas kontaktirali tokom prethodnih dana i pokazali da Radnik nije sam. Hvala Mladenu Krstajiću, Branimiru Bajiću, Savi Miloševiću, Zvjezdanu Terziću i drugima. Ovdje su dobrodošli svi koji imaju dobru namjeru prema klubu. Posebno hvala našem treneru Veliboru Đuriću koji je pokazao svoju vrijednost ostavši uz klub i u ovako teškim trenucima kao i Mladenu Žižoviću, koji se stavio na raspolaganje klubu potpuno volonterski, pokazujući i na taj način kako se voli i poštuje klub u kojem je proveo dio svoje karijere i postao ovo što je sada u fudbalu BiH i šire“, rekao je Nedeljko Ćorić, predsjednik UO FK „Radnik“.



Novi sastav Upravnog odbora u klubu je zatekao sljedeće finansijsko stanje na dan 29. jula ove godine: dug prema fudbalerima, radnoj zajednici i nadležnim institucijama po osnovu neisplaćenih bruto zarada  – 341.664,56 KM, dug prema Samiru Memiševiću po osnovu neisplaćenog a ugovorenog procenta od transfera – 234.699,60 KM, dug prema dobavljačima - 272.220,25 KM, dug prema Poreskoj upravi RS - 2.312.619,13 KM. Ukupna dugovanja FK“Radnik“ iznose 3.161.203,54 KM.

Od preuzimanja dužnosti nova uprava kluba je do danas isplatila dvije neto plate radnoj zajednici i sportskom sektoru i stupila u pregovore sa Poreskom upravom RS oko reprograma poreskih obaveza kluba kao i u pregovore sa dobavljačima i igračima prema kojima postoje obaveze iz prethodnog perioda.

Što se tiče igračkog kadra, trener Velibor Đurić trenutno na raspolaganju ima 20 fudbalera. Očekuje se da će do kraja prelaznog roka redove Plavih pojačati još nekoliko igrača.



-Ulazimo u sezonu u kojoj imamo dva cilja. Jedan je da stabilizujemo klub a drugi je da do kraja prve polusezone u Prvoj ligi Republike Srpske ostvarimo zadovoljavajući rezultat koji će nam omogućiti da kraj sezone dočekamo u sredini tabele kao stabilan prvoligaš. Iluzorno je u ovakvoj situaciji više očekivati kada znamo da klub nije imao kompletne pripreme niti je igrao pripremne utakmice“, istakao je Nedeljko Ćorić.

(Semberija info)