NEDELjKO ĆORIĆ: SVE JE PROLAZNO, A FK “RADNIK” JE VJEČAN! :: Semberija INFO ::

 

NEDELjKO ĆORIĆ: SVE JE PROLAZNO, A FK “RADNIK” JE VJEČAN!


Nedeljko Ćorić izabran je na vanrednoj Skupštini FK “Radnik”, za novog predsjednika Upravnog odbora kluba, a kako je istakao, “već prvi radni dan nakon imenovanja, slijedi odgovoran, ozbiljan i posvećen rad, kakav je i neophodan u ovom trenutku“.

-Fudbalski klub „Radnik“ se nalazi u izuzetno teškoj situaciji i sigurno da niko od nas nema čarobni štapić da to može preko noći promijeniti. Od sportske javnosti očekujem širu podršku i da se svi zajedno okupimo oko našeg velikana, simbola našeg grada i pokušamo da iznađemo najbolja rješenja i spasimo dalje urušavanje kluba. Siguran sam da će uprava na čijem sam čelu i koja je dobila jednoglasnu podršku Skupštine kluba, imati najbolja rješenja i dati najbolje odgovore na trenutnu situaciju u kojoj se klub nalazi. Pored mene u upravi su i Milenko Stevanović, vlasnik firme „Steko centar“, Svetozar Ostojić vlasnik firme „Mega drvo“, predsatvnici Rudnika i Termolektrane Ugljevik, advokat Dražen Nikolić, Goran Janjić i Mladen Žižović. Jedan od najvećih izazova biće da izvršimo finansijsku konsolidaciju kluba. Ići ćemo u dva pravca, jedan je finansijska konsolidacija, a drugi bavljenje sportskim dijelom, jer danas je „Radnik“ sa jako malim brojem igrača. Već sutra ujutro, 29. jula , obavićemo razgovore sa trenerom kako bismo vidjeli koji je to igrački kadar na koji možemo da računamo u ovom trenutku i šta su resursi koje bismo mogli dobiti u narednih desetak dana. Malo je vremena pred nama, ali sam siguran da ćemo marljivim i predanim radom, uspeti da formiramo ekipu i krenemo sa takmičenjem kako bismo došli do polusezone, a na na polusezoni ćemo podvući crtu i vidjeti šta su realna očekivanja imogućnosti“, rekao je Ćorić i naglasio da je inače „optimista u životu i da zna da se u životu mora sve steći upornim radom i trudom“.

- Očekujem da ćemo svi zajedno uspjeti i da ćemo imati i respektabilnu omladinsku selekciju, jer sramota je da to „Radnik“ nema. Daću sve od sebe da se to uspostavi, a siguran sam da će promjene uslijediti veoma brzo. Takođe , sa direktorm Poreske uprave već sutra, 29. jula, imam sastanak i siguran sam da ćemo iznaći rješenja za dospjele poreske obaveze kluba“, najavio je Ćotić i istakao da „ne želi da upire prstom u bilo koga, jer smatra da su svi potrebni klubu“.

- Neću se baviti tim šta je neko radio u prethodnom periodu, da li postoji neka odgovornost unutar kluba po bilo kom osnovu, a ako bilo ko smatra da treba da se bavi tim, vrata kluba su širom otvorena. Ja nisam ni inspektor, ni tužilac, ni sudija. Podvući ću crtu sa danom dolaska na čelo Upravnog odbora, bavićemo se onim što će biti, a siguran sam da ima dovoljno prostora da sve izazove riješimo na najbolji način za FK „Radnik“.  Zahvalasn sam svim ljudima koji su prihvatili da u ovako izazovnom vremenu, zajedno sa mnom budu dio tima i spremni smo da damo svoj maksimalan doprinos za „Radnik“ i našu Bijeljinu. Prihvatanje ovog zadatka proisteklo je zbog toga što nisam mogao da sebi kao čovjek koji je odrastao u ovom gradu, sticao radno i životno isksustvo, da dozvolim i da gledam urušavanje kluba. Inače, nisam čovjek koji se izmiče, te sam se na poziv nekoliko ljudi, stavio u funkciju kluba, jer ne želim da dozvolim da se klub ugasi. Sve je prolazno, a „Radnik“ je vječan, a mi ćemo biti samo jedna kockica u njegovom dugogodišnjem nizu“, rekao je Čorić.

Semberija info