VEČERAS VANREDNA SKUPŠTINA FK „RADNIK“: „Svi moramo stati pod plavu zastavu“ :: Semberija INFO ::

 

VEČERAS VANREDNA SKUPŠTINA FK „RADNIK“: „Svi moramo stati pod plavu zastavu“


Ovog ljeta, u fudbalskoj javnosti Bijeljine vladalo je mišljenje da je ispadanje FK „Radnik“  iz Premijer lige BiH najveći ovogodišnji problem u semberskom fudbalu. U međuvremenu, na Gradskom stadionu su po planu započele pripreme za novu sezonu u Prvoj ligi Republike Srpske.

Šef stručnog štaba Plavih, Velibor Đurić, uprkos odlasku skoro svih prošlogodišnjih prvotimaca imao je na raspolaganju dovoljan broj fudbalera na pripremama. Međutim, nedavno je Poreska uprava RS blokirala račun FK „Radnik“. To je dovelo klub u veliku neizvjesnost, uz mogućnost da se klub i ugasi na šta su pažnju javnosti skrenuli najvjerniji Radnikovi navijači. 



Jutros je gradonačelnik Bijeljine, Ljubiša Petrović održao sastanak sa svima koji su zainteresovani za opstanak i razvoj FK „Radnik“. Gradonačelnik je okupljene upoznao da je, u dogovoru sa predsjednikom skupštine kluba za večeras zakazana vanredna skupština FK „Radnik“ na kojoj će se izabrati nova uprava kluba. 

- Večeras ćemo se okupiti kako bismo pronašli rješenje za Radnikove probleme. Želim da istaknem, kada govorimo o FK „Radnik“, da su u drugom planu sve naše razlike i sve naše stranačke zastave. Kada govorimo o ovom klubu svi moramo stajati pod njegovom plavom zastavom. Sa ovog sastanka smo poslali poruke izvjesnosti. Fudbalski klub „Radnik“ će funkcionisati i igrati Prvu ligu Republike Srpske! Gradska uprava je tokom prvih šest mjeseci 2022. godine na račun FK „Radnik“ isplatila sav iznos koji smo za ovu godinu planirali u gradskom budžetu ali ćemo se pobrinuti da rebalansom budžeta izdvojimo dodatna sredstva do kraja ove godine“, izjavio je gradonačelnik Petrović i najavio da će se uskoro organizovati veliko donatorsko veče za Plave.



Predstavnici navijačke grupe „Incident“ su i danas pokazali da budno bdiju nad sudbinom voljenog kluba. Ponovili su da će svako rješenje koje će dovesti do boljih dana u Balkanskoj ulici dobiti njihovu bezrezervnu podršku. Čuli su se i glasovi iskusnijih, koji su život proveli uz Radnik.

- Ne znam ko će biti u stručnom štabu kluba, niti ko će sve od fudbalera braniti boje ovog kluba. Ali jedno želim da naglasim. Ne trebamo praviti nikakav pritisak na njih u sezoni koja predstoji. Najvažnije je da odigraju 34 utakmice u novoj sezoni. I nikakav rezultat da ne očekujemo od njih. Bitno je da klub živi. Ako ispadnemo i iz Prve lige, pa Leotar je pet godina igrao Drugu ligu pa vidimo gdje su sad“, rekao je Todor Nikolić, dugogodišnji član skupštine FK „Radnik“ poželivši da klub večeras dobije novu, kvalitetnu upravu čiji će članovi interes FK „Radnik“ imati na prvom mjestu.

- Naš klub mora veću pažnju obraćati na mlađe kategorije. U moderno vrijeme nijedan fudbalski klub ne može biti finansijski stabilan ako nema kvalitetnu i prepoznatljivu omladinsku školu. Naš kraj je bogat talentovanom djecom. Kada se pogledaju svi igrači sa prostora Semberije i šire koji trenutno igraju evropske lige, da su oni stasali na Radnikovim terenima, pod nadzorom Radnikovih trenera, procjene su da bi ovaj klub na osnovu toga godišnje ostvarivao prihod od oko pet miliona KM. Danas smo svjedoci da klubovi sa mnogo slabijom tradicijom imaju kvalitetnije omladinske škole od Fudbalskog kluba „Radnik“, rakao je Milorad Savić Zeko, jedan od najboljih fudbalera Radnika svih vremena.


Semberija info - I. Gutić