BUFON: MOGAO BIH DA SE PENZIONIŠEM SA 55 GODINA :: Semberija INFO ::

 

BUFON: MOGAO BIH DA SE PENZIONIŠEM SA 55 GODINA


Foto
Legendarni italijanski golman Đanluiđi Bufon izjavio je da još ne razmišlja o odlasku u penziju, pošto planira da brani za Parmu najmanje do juna 2024. godine, prenose italijanski mediji.

Bufon (44) je ponikao u Parmi, a potom je branio za Juventus i Pari Sen Žermen prije nego što se prošle godine vratio u svoj matični klub. On ima ugovor sa Parmom do juna 2024. godine.

"Mogao bih da se penzionišem sa 55 godina. Proveo sam deset godina u Parmi i 20 u Juventusu. Već deset godina razmišljam o penzionisanju, ali uvijek nastavljam dalje", rekao je Bufon i dodao da će po završetku igračke karijere ostati u fudbalu.

Italijanski novinari su ga pitali da odgovori na pitanje ko je bolji fudbaler Lionel Mesi ili Kristijano Ronaldo.

"Ne mogu to da odgovorim, nisam igrao sa Mesijem. Šampioni se prepoznaju i u svlačionici, trebalo bi da se usredsredimo više na ljude nego na fudbalere. Kada se priča o najboljem svih vremena, trebalo bi da znamo da se fudbal promjienio. Nije potrebno dovoditi u pitanje ono što su radili Pele, Dijego Maradona ili Johan Krojf. Sportski je reći da ste među najboljima koji su ikada igrali", rekao je Bufon, koji je za reprezentaciju Italije od 1997. do 2018. godine branio na 176 mečeva.

(Tanjug)