JOVIĆ OTKRIO ZAŠTO JE ZADUŽIO "SEDMICU" U FIORENTINI :: Semberija INFO ::

 

JOVIĆ OTKRIO ZAŠTO JE ZADUŽIO "SEDMICU" U FIORENTINI


Srpski fudbaler je istakao i da ga inspiriše Kristijano Ronaldo, zbog koga je i uzeo broj sedam na dresu u Firenci.

Jović je na Artemio Franki stadion stigao iz Real Madrida i potpisao dvogodišnji ugovor. Fiorentina ga je dobila bez odštete, ali Real ima pravo na 50% od narednog transfera.

"Kao što sam nekoliko puta rekao, zadovoljstvo je biti ovde i nositi ovaj dres. Mnogo igrači sa Balkana su igrali ovde, što mi daje dodatnu motivaciju. Spreman sam da pružim sve od sebe i radim ono što treba treneru", rekao je  Jović  na zvaničnom predstavljanju pred medijima.

Jović je već "debitovao" u dresu Fiorentine, u pripremnoj utakmici je postigao četiri gola.

"Trenirao sam tokom pauze, već sam prilično spreman. Imam problema sa listom, ali to neće biti problem u budućnosti".

Srbin bi u Fiorentini trebalo da bude lider napada i jedini centarfor na terenu.
"Istina je da sam uvek igrao bolje sa partnerom u napadu, ali sam igrao i sam u Frankfurtu i Madridu. Ovde sam da pomognem timu. Trener će odrediti sistem, a ja sam spreman da radim šta je potrebno", istakao je Jović.
Za mesto startnog napadača u Fiorentini će se boriti sa Arturom Kabralom, koji je stigao zimus umesto Vlahovića, iz Bazela.

"Kabral je izuzetna osoba i on će takođe dobiti istu šansu kao i ja. Takmičenje me motiviše i nadam se da ćemo obojica imati sjajnu sezonu",  dodao je Jović.

Njegov sada već bivši trener iz Reala Karlo Ančeloti istakao je da je Jović lenj, ali očekuje da bude dobar u Fiorentini.

"Nisam još razgovarao sa Karlom Ančelotijem, ali on je jedan od najboljih trenera u istoriji i bila je čast igrati za njega kao trenera".

Od Jovića u Fiorentini očekuju da nastavi tamo gde je sredinom prošle sezone stao njegov zemljak Dušan Vlahović, koji je u januaru prešao u velikog rivala Juventus.

"Dušan odlično igra u Italiji i ja ću pomoći da budem jednako uspešan. Saigrači smo u reprezentaciji i rivali u Seriji A, videćemo šta će biti. Uvek je lepo pričao o klubu i navijačima, što mi je pomoglo da izaberem Fiorentinu".

Jović će nositi dres sa brojem 7, u .


"Izabrao sam sedmicu jer nije bilo mnogo drugih brojeva koji mi se sviđaju. Nadam se da će mi doneti sreću. Kristijano Ronaldo me inspiriše i nadam se da ću biti dobar kao što je i on bio u Italiji", istakao je Jović.
Ironično , Jović je u Real stigao kao svojevrsna zamena za Ronalda, koji tog leta 2018. prešao u Juventus, ali nije opravdao transfer vredan 65 miliona evra postigavši samo tri gola u ligi za "kraljevski klub".