FINALE KUPA RS: RADNIK ODBRANIO NASLOV NAJBOLjEG :: Semberija INFO ::

 

FINALE KUPA RS: RADNIK ODBRANIO NASLOV NAJBOLjEG


Fudbaleri Radnika su pobjednici Kupa Republike Srpske za sezonu 2018/19, a u finalu su sa 3:1 savladali Krupu.
Već u 10. minutu Bijeljnci su poveli, napravili su lijepu akciju Irfan Hadžić je u šesnaestercu uposlio Pavla Sušića koji je sa desne strane ubacio loptu peterac, a iskusnom Veliboru Đuriću nije bilo teško da je ubaci u praznu mrežu.

Pet minuta kasnije Nikola Mandić je prošao po desnoj strani i asistirao za Sinišu Babića koji je poslao loptu u mrežu za 1:1.

U 34. minutu sporni trenutak – Hadžić je u šesnaestercu imao kontakt sa golmanom Jovanom Kutićem i Josipom Miketekom, pao je, a sudija Luka Bilbija iz Prijedora je smatrao da nije bilo prekršaja za kazneni udarac.
Branilac trofeja je do nove prednosti stigao u 38. minutu kada je ponovo asistent bio Sušić koji je sa desne strane pronašao Vladimira Bradonjića, ovaj je smirio loptu i poslao je u donji desni ugao.

U nastavku susreta oba tima su imala po nekoliko šansi, a odlučujući momenat ae desio u 82. minutu kada je Bradonjić poslije asistencije Alema Merajića sa lijeve strane svojim drugim golom postavio konačnih 3:1.
Na taj način Radnik je odbranio naslov najboljeg iz prošle sezone, a stigao do sedmog trofeja u Kupu Republike Srpske, odnoano četvrtog uzastopno.

Za ekipu Krupe, koja je i prošle godine bila u finalu, ovo je treći put da gubi bitku za trofej.