LIONEL MESI PO SEDMI PUT OSVOJIO ZLATNU LOPTU :: Semberija INFO ::

 

LIONEL MESI PO SEDMI PUT OSVOJIO ZLATNU LOPTU


Foto: Tanjug
Lionel Mesi, igrač PSŽ, osvojio je Zlatnu loptu na 65. dodjeli u Parizu.

Ovo je sedmi put kako je osvojio ovu nagradu.

Treće mjesto zauzeo je italijanski reprezentativac Žoržinjo iz Čelsija, četvrti je Francuz Karim Benzema iz Reala, peti još jedan Francuz Ngolo Kante iz Čelsija, dok je Kristijano Ronaldo završio tek na šestom mjestu.
Robert Levandovski je proglašen za napadača godine, a golman PSŽ-a Đanluiđi Donaruma osvojio je "Jašin" nagradu za najboljeg golmana.

Mesi: Levandovski je zalužio "Zlatnu loptu"

Argentinac je u govoru povodom primanja nagrade izjavio da je napadač Bajerna Robert Levandovski zaslužio nagradu, te da su prošle godine svi bili saglasni u ocjeni da je Poljak taj koji treba da je dobije, međutim, ispriječila se pandemija.

Desetorica najboljih za "Zlatnu loptu" bili su: Mohamed Salah, Karim Benzema, Kevin de Brujne, Đanluiđi Donaruma, Žoržinjo, Ngolo Kante, Robert Levandovski, Kilijan Mbape, Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo, koji nije prisustvovao dodjeli zbog navodnog karantina.

Najbolji mladi igrač je Pedri iz Barselone, za najbolju fudbalerku proglašena je Aleksija Putelas iz Barselone, dok je šampion Evrope Čelsi najbolji tim godine.

Izabrani najbolji od 30. do 11. mjesta

Na diobi 29. mjesta su Luka Modrić i Cezar Aspilikueta, Dioba 26. mjesta - Nikolo Barela, Đerar Moreno i Ruben Dijas, 25. mjesto je Fil Foden, 24. Pedri, 23. Hari Kejn.

Na diobi 21. mjesta suLautaro Martines i Bruno Fernandeš, 20. Rijad Marez, 19. Mejson Maunt, 18. Simon Kjaer, 17. Luis Suares, 16. Nejmar, 15. Rahim Sterling, 14.  Leonardo Bonuči, 13. Đorđo Kjelini, 12. Romelu Lukaku, 11. mjesto Erling Haland.