LUKA JOVIĆ, SVETLA TAČKA U TUŽNOJ NOĆI AJNTRAHTA :: Semberija INFO ::

 

LUKA JOVIĆ, SVETLA TAČKA U TUŽNOJ NOĆI AJNTRAHTA


FOTO: EPA-EFE/WILL OLIVER
Ekipa Čelsija igraće protiv Arsenala u finalu ovogodišnjeg izdanja Lige Evrope. Timu iz Frankfurta nije pomogla ni još jedna dobra partija Luke Jovića, koji je svojim desetim pogotkom u takmičenju doneo produžetak svojoj ekipi.

Malo je nedostajalo da Ajntraht obori na pleća još jednog velikog protivnika, ali je Čelsi posle boljeg izvođenja penala eliminisao nemački tim i zakazao duel sa gradskim rivalom Arsenalom u finalu Lige Evrope.

Kao i u prvom meču (1:1), strelac za Ajntraht na "Stamford bridžu" bio je Luka Jović. Postigao je izjednačujući gol koji je četu Adija Hitera odveo u produžetke. To je bio njegov 10. pogodak u takmičenju, čime se izjednačio sa Olivijeom Žiruom na čelu liste strelaca drugog po kvalitetu evropskog takmičenja.

Nekadašnji fudbaler Zvezde kasnije je bio precizan i u penal seriji, a u duelima sa Čelsijem pokazao je važnu katrakteristiku rasnih napadača - pogodio je kada je to bilo najpotrebnije njegovoj ekipi.

Jović još jednom je dokazao da nije još jedan u nizu precenjenih mladih igrača, a u dvomeču protiv Čelsija se oprostio od kluba koji mu je doneo toliko toga pozitivnog u karijeri.

Naredna stanica mladog napadača najverovatnije će biti madridski Real, pa će srpski ljubitelji fudbala sledeće sezone gledati Jovića na najsvetlijoj pozornici evropskog fudbala, Ligi šampiona.
Asistent kod pogotka nezvanično nove akvizicije madriskog Reala bio je još jedan srpski reprezentativac Mijat Gaćinović, koji je tako postao drugi najbolji asistent takmičenja, iza Vilijana.

Ajntraht je ove sezone pokazao da pripada vrhu evropskog fudbala, pošto su bili nadmoćniji od zvučnijih i trofejnijih timova, poput Marselja, Intera, Benfike...

Ipak, Čelsi se "provukao". Zvižduci domaćih navijača dovoljno govore o igri Sarijevog tima, ali je sreća bila naklonjena plavcima, koji će biti u prilici da se ponovo bore za trofej koji su osvojili 2013. godine.
Eden Azar se od navijača Čelsija može oprostiti još jednom evropskom titulom, a sva je prilka da ćemo u narednim godinama gledati ubitačan tandem nekih novih "galaktikosa", Azara i Jovića.

​RTS