KAKVA DRAMA NA “ENFILDU” LIVERPUL NAPRAVIO ČUDO :: Semberija INFO ::

 

KAKVA DRAMA NA “ENFILDU” LIVERPUL NAPRAVIO ČUDO


FOTO: PETER POWELL/EPA
Fudbaleri Liverpula napravili su veliko čudo koje ih je odvelo u finale Lige šampiona. Nakon poraza na “Nou Kampu” izabranici Jirgena Klopa večeras su na svom “Enfildu” slavili pobjedu sa 4:0 i sa ukupnom pobjedom 4:3 izborili plasman u finale najkvalitetnijeg evropskog takmičenja.

Liverpul je poveo pogotkom Origija u sedmom minutu.  Henderson je utrčao u kazneni, solo akcija okončana je odbitkom do napadača Belgije koji je lako sproveo loptu u mrežu nakon odbrane Ter Štegena.

Vijnaldum je u 46. minutu zamijenio Robertsona, a ovo je bio ključni trenutka.  Uslijedila je minijatura Vajnalduma koji je prvo pogotkom u 54. minutu nagovijestio čudo, a odličnom rekacijom nakon ubacivanja sa desne strane pogodio mrežu.  Dvije minute kasnije isti igrač postiže svoj drugi pogotak za 3:0, ovaj puta glavom nakon centaršuta sa lijeve strane, a ovo je bio rezutat koji je domaćem timu donosio produžetke.

Nije se Liverpul ovdje izaustavio, a do četvrtog gola stigao je nakon lukavog udarca iz ugla.

Korner je izveo Aleksander Arnold, poslao loptu po zemlji u peterac kada je čitava odbrana Barselone čekala i mislila da će se tek namještati da izvede isti, a on je vidio saigrača samog! Sve je regularno, Barsini igrači su zaspali, a pogodak je postigao Origi u 79.mintu.

Kakvu je podršku imao Liverpul teško je opisati riječima, a himnu kluba igrači su na kraju otpjevali zajedno sa navijačima.

Liverpul će u velikom finalu u Madridu 1. juna igrati protiv boljeg iz duela Totenhem – Ajaks, a ekipa srpskog asa Dušana Tadića posle pobede od 1:0 u Londonu igra revanš u srijedu od 21 sat na stadionu “Johan Krojf” u Amsterdamu.
 
Nakon večerašnjeg meča jasno je koliko je velika pobjeda bila ona koju je ostvarila Crvena zvezda, protiv, ispostavilo se večeras, finaliste Lige šampiona.

Srpska info