JUNIORI ZVIJEZDE 09 SUTRA IGRAJU EVROPSKU UTAKMICU! :: Semberija INFO ::

 

JUNIORI ZVIJEZDE 09 SUTRA IGRAJU EVROPSKU UTAKMICU!


Nakon osvojene Premijer lige BiH za juniore, fudbaleri Zvijezde 09 sutra će ispisati istoriju. Kao šampioni BiH sutra će u okviru evropske Lige šampiona za mlade odmjeriti snage sa ekipom Trabzonspora, juniorskim prvakom turske fudbalske lige. 

-Ova utakmica je ogromna satisfakcija za sve nas u klubu. Dolazi kao šlag na tortu svih naših dosadašnjih angažmana sa ovom mladom ekipom. Pred ovu utakmicu imali smo specifičnu situaciju u kojoj traju prvenstva u kojima učestvuju naši seniori i juniori s tim da 95% sastava naše seniorske ekipe čine momci koji su osvojili prošlu sezonu Premijer lige BiH i koji će nastupati na sutrašnjoj utakmici“, rekao je trener prvog tima FK „Zvijezda 09“ Zlatko Krmpotić.

Obzirom na okolnosti, predsjednik FK „Zvijezda 09“ Boris Stanišić odlučio je da za kormilom mlade semberske ekipe tokom njenih evropskih utakmica bude Zlatko Krmpotić, trenutni trener prvog tima FK „Zvijezda 09“ koji je prošle godine vodio juniorsku ekipu Zvijezde 09 do titule šampiona Bosne i Hercegovine. U toku priprema za meč sa Trabzonsporom, podršku su mu pružali Mladen Obranović, koordinator omladinske škole FK „Zvijezda 09“, Saša Krsmanović, trener golmana i Dušan Rašović, trener juniorskog sastava FK „Zvijezda 09“ u ovoj sezoni.

-Sutrašnja utakmica će sigurno biti veliko iskustvo kako za naše mlade fudbalere tako i za stručni štab i sve ljude u klubu. Upoznaće se sa nečim što nisu imali priliku do sada upoznati, da se takmiče na međunarodnom nivou, sa klubovima koji su većeg rejtinga u odnosu na nas, koji su bolje organizovaniji, koji ulažu više sredstava u razvoj mladih fudbalera“, rekao je Dušan Rašović, trener Zvijezdinih juniora.

Kapiten juniora FK „Zvijezda 09“ u prvoj evropskoj utakmici ovog mladog kluba biće Andrija Janjić.
 
-Sutra nas očekuje teška utakmica. Momci iz Trabzona nisu tek tako postali prvaci Turske. Međutim, nama je najbitnije kako ćemo mi igrati. Što se nas tiče, svaki fudbaler Zvijezde koji sutra istrči na teren daće svoj maksimum“, rekao je kapiten Janjić.

Utakmica se igra na Gradskom stadionu u Ugljeviku sa početkom u 15 časova.


Semberija info - I. Gutić