MESI: VEOMA SAM SREĆAN, DOŠAO SAM DA OSVOJIM LŠ :: Semberija INFO ::

 

MESI: VEOMA SAM SREĆAN, DOŠAO SAM DA OSVOJIM LŠ


Foto: b92
Argentinski fudbaler Lionel Mesi obratio se javnosti prvi put kao igrač Pari Sen Žermena.

Mesi je u utorak stigao u Pariz, gdje su ga dočekali navijači, a uveče je i zvanično potpisao za PSŽ.

Potpisao je dvogodišnji ugovor i uzeo broj 30.

Sada se na konferenciji za novinare obratio prvi put kao igrač francuskog tima.

- Veoma sam srećan. Moj odlazak iz Barselone bio je veoma težak, mnogo je godina prošlo i dugo sam bio tamo, pa je teško bilo otići. Ipak, veoma sam srećan što sam ovdje. Jedva čekam da sve ovo prođemo i da odmah počnem da treniram. Hvala i Barseloni. Od kada je sve izašlo, zvanično saopštenje, sve je prošlo brzo i u najboljem mogućem redu. I PSŽ-u hvala i oni su bili brzi što se tiče pregovora, sve smo brzo završili - rekao je Mesi.

Mesi će sada igrati sa Nejmarom i Mbapeom.


- To je ludo i veoma sam srećan zbog toga. Drago mi je što ću biti svaki dan sa ovom ekipom. Klub je obavio neke sjajne transfere i ovaj tim je nevjerovatan. Igraću sa najboljim igračima na svijetu - rekao je argentinac.

Tu su i njegovi sunarodnici Di Marija i Paredes.

- Imam sunarodnike i prijatelje u Pari Sen Žermenu. Jedan od razloga zašto sam došao ovdje je i svlačionica, dobra atmosfera i ljudi koje poznajem - naveo je Mesi.

Kako su tekli pregovori sa francuskim klubom?

- Od prvog dana su se odlično postavili u pregovorima, iako pregovori nisu bili laki. Hvala klubu za sve što je uradio za mene i za dobrodošlicu kakvu su mi priredili - objašnjava Argentinac.
Da li smatra da PSŽ-u može da donese prvu titulu u Ligi šampiona?

- Nekada možete imati najbolji tim na svijetu i da ne osvojite Ligu šampiona. To je takmičenje gdje igraju najbolji. Potrebna vam je i sreća. Ovo je posebno takmičenje i najbolji ne pobjeđuju stalno. Moj cilj je da osvojim Ligu šampiona ponovo i ovo je najbolji tim za mene, gdje to mogu i da učinim - kaže Mesi.

Ako se sretne sa Barselonom...

- To je moja kuća. Bilo bi lijepo kada bismo igrali protiv Barselone i vratili se tamo. Takođe bi bilo veoma čudno igrati u Barseloni kao igrač drugog kluba, u drugom dresu - navodi Leo Mesi.
O Ligi 1.

- Imam mnogo prijatelja koji igraju u francuskom šampionatu i zato sam pratio i gledao neke utakmice. Mislim da je Liga 1 dosta napredovala. Poznajem je. Ovo će biti novo i veliko iskustvo za mene - istakao je Mesi.
Saradnja sa Maurisijom Poćetinom.

- Prvo sam pričao sa njim, jasno je da smo razgovarali. Znamo se od ranije i u dobrim smo odnosima - kaže argentinski golgeter. Pohvalio je i Marka Veratija.

- Verati je jedan od najboljih igrača na svijetu na svojoj poziciji. On je htio da dođe u Barselonu, a sada se okrenula situacija i došao sam ja kod njega. On je fenomen. Poznajem ga lično - priča novi igrač PSŽ-a.

Da li će Mesi debitovati u subotu protiv Strazbura?

- Ne znam, tek sam se vratio sa odmora. Odmarao sam mjesec dana. Moraću dobro da se pripremim prije nego što se vratim na teren. Nadam se da će to biti što prije - rekao je Mesi.

Konferencija se završila skandiranjem "Mesi, Mesi", dok su predsjednik PSŽ Naser Al-Kelafi i Mesi podigli njegov dres.

(b92)