ŽELjEZNIČAR ĆE PROFITIRATI OD TRANSFERA DžEKE U INTER :: Semberija INFO ::

 

ŽELjEZNIČAR ĆE PROFITIRATI OD TRANSFERA DžEKE U INTER


Najavljeni transfer Edina Džeke u Inter je pred realizacijom, a određeni novac inkasiraće i Željezničar, klub u kojem je ponikao. Kako su prenijeli italijanski mediji, Inter će za Džeku platiti oko 1,8 miliona evra, a tim sa Grbavice će od transfera zaraditi oko 58.500 evra zahvaljujući FIFA mehanizmu solidarnosti.

Iako je to naizgled mizeran novac, klubu s Grbavice će itekako značiti u ovom trenutku kada proživljavju jednu od najvećih kriza u istoriji.

Podsjetimo, transfer Edina Džeke u Juventus pred početak prošle sezone bio je praktično već dogovoren i "dio kolača" trebao je pripasti Želji - mnogo veći nego u ovom slučaju.

Roma je za transfer Džeke trebala inkasirati oko 16 miliona evra, a to bi značilo da će Dijamantov matični klub Željezničar dobiti 3,25 odsto od transfera, odnosno oko 500.000 evra zahvaljujući FIFA mehanizmu solidarnosti.
Iako je kapiten Zmajeva već bio viđen u dresu Juventusa, transfer se neočekivano izjalovio što je potvrdio i nekadašnji trener "Plavih", Amar Osim, u podkastu za Sportsport.ba.

- Zvali su me iz pres službe Juventusa koja je željela da priča sa mnom o Edinu Džeki, koji je već viđen bio kao njihovo novo pojačanje. Znači, 500.000 evra ti padne s neba, jer me zvao čovjek iz pres službe, a ne neki "divlji" novinar koji je nešto načuo. Kao je bivši Džekin trener trebao sam nešto reći i razgovarali smo sat i po na WhattsAppu. Propade sve, nema, milion.... sitnica. Sve je bilo dogovoreno. Uslovi, odšteta, gdje će stanovati, škola, sve. Od toga se može živjeti i to nije sramota reći, ali ni to nismo mogli dobiti - kazao je Osim.

Džeko bi danas trebao stići na ljekarske preglede u Milano, gdje će potpisati dvogodišnji ugovor s Interom.