PSŽ potvrdio da je Mesi njihov novi igrač, na aerodromu u Parizu dočekale ga stotine navijača :: Semberija INFO ::

 

PSŽ potvrdio da je Mesi njihov novi igrač, na aerodromu u Parizu dočekale ga stotine navijača


PARIZ - Lionel Mesi (33) je novi igrač Pari Sen Žermena (PSŽ), potvrdio je francuski klub na društvenim mrežama, a najbolji fudbaler svijeta je sletio u Pariz gdje ga je dočekalo stotine navijača PSŽ-a.

Argentinski fudbaler sa porodicom je u popodnevnim časovima otputovao u Pariz, gdje će danas obaviti ljekarske preglede, a let je uživo pratilo više od 50.000 fanova.

Ranije je došlo do potpunog dogovora Mesija i Pari Sen Žermena potpisivanju dvogodišnje saradnje, prema kojoj će Argentinac zarađivati oko 35 miliona evra po sezoni. Takođe, postoji opcija produžetka saradnje na još jednu godinu.

Flightradar 24 zainteresovanima donosi mogućnost praćenja brojnih letova uživo, a kako je transfer Mesija u PSŽ izazvao ogromno interesovanje javnosti,  tako je i praćenje njegovog puta ka Parizu vrlo bitan moment za mnoge.

Odlazak Mesija s aerodroma u Barseloni privukao je mnogo pažnje novinara, ali i fanova koji se ne mogu pomiriti sa činjenicom da ih je najveća zvijezda napustila.

S druge strane, navijači PSŽ-a ga već čekaju u Parizu.

Mesi je imao još dvije mogućnosti nakon što je prošle sedmice objavljeno da napušta Barcelonu, ali se odlučio za PSŽ.

Franciski mediji su naveli da je Mesi odbio uzeti broj 10 od Nejmara i da je spreman igrati u dresu s brojem 19.

Mesi je nakon 21 godine provedene u Barseloni morao napustiti katalonski klub, koji se našao u finansijskim problemima. Navodno je bio postignut dogovor o njegovom ostanku na Kamp Nou, ali su iz kluba u prošli četvrtak objavili da „finansijske i strukturne prepreke“ znače da se dogovor ne može realizovati, zbog čega je Mesi otišao kao slobodan igrač.

Mesi se pozicionirao kao jedan od najvećih fudbalera svih vremena tokom blistave, trofejne karijere u Barseloni, klubu kojem se pridružio kao školarac.Za Barsu je u 778 nastupa upisao 672 pogodaka i 305 asistencija, a od 1. jula ove godine je bio slobodan igrač.

U dresu Barcelone osvojio čak 34 trofeja od kojih su najznačajniji deset titula prvaka Španije, te četiri Lige prvaka, a rekordnih šest puta je dobio Zlatnu loptu - priznanje za najboljeg fudbalera svijeta.

Šestostruki dobitnik „Zlatne lopte“ plakao je u nedelju dok se opraštao od svog tima, nakon što je klub saopštio da više ne može priuštiti da ga zadrži zbog fer-plej pravila „La Lige“.

Dovođenjem Mesija, PSŽ je formirao možda i najubojitiji napad koji je mogao da se vidi u svijetu fudbala. Mesi je poslednji veliki igrač koji je stigao u PSŽ u okviru slobodnog transfera ovog leta, nakon što je trener PSŽ-a Maurisio Poćetino prethodno „ugrabio“ španskog defanzivca Serhija Ramosa pošto je napustio „Real Madrid“.

Agencije / Glas Srpske