Igrali su velikani, ne i rivali: Barsa rutinski! :: Semberija INFO ::

 

Igrali su velikani, ne i rivali: Barsa rutinski!


Foto: Aitor Alcalde/Getty Images/Guliver
Mančester junajted istrčao je fergusonovski na "Kamp nou", priredio publici desetak retkih minuta panike među crveno-plavim redovima, ali kada je pod pritiskom popustio kapiten... Mesija i ostale ništa nije moglo da zaustavi.
Ser Aleks Ferguson nasmejan je ćaskao večeras na još praznom stadionu u Kataloniji u društvu asova iz klase 1999. sa kojima je na istom mestu učestvovao u jednoj od najpoznatijih utakmica u istoriji fudbala.
 
Levo od njega stajao je je Ole Gunar Solskjer, čovek koji je golom u 93. minutu utakmice sa Bajern Minhenom doneo klubu drugu, a njegovom najvažnijem čoveku prvu titulu prvaka Evrope, potpisane potom Premijer ligom i FA kupom.
 
Dvadeset godina kasnije, jedan iz lože, drugi kraj aut linije pokušali su nemoguće u fudbalu - da izbace Barselonu pred njenim navijačima sa golom zaostatka iz prve utakmice. Nije prošlo mnogo do trenutka kada su shvatili da je to u eri Lionela Mesija zaista nemoguće, ali su pored prilike da uživaju u igri najboljeg fudbalera današnjice imali priliku i da uvide koliko su se za 20 godina udaljili od najbolje verzije sebe.
 
Ova, pregrupisana i motivisana odlaskom Barsinog arhi-neprijatelja Žozea Murinja, bila je dovoljno dobra za prečku u prvom i skoro pa gol u poslednjem minutu igre pred 90.000 svedoka katastrofalnog suđenja doktora pravnih nauka iz Minhena, Feliksa Briha.
 
Prvi je "pukao" kapiten, potom i golman gostiju, što je Felipe Kutinjo iskoristio da se zahvali treneru što je ponovo verovao u njega, iako ga je pre šest dana na "Old trafordu" prvog izveo iz igre.
 
Tada je bilo 0:1, sinoć upečatljivih: Barselona - Mančester junajted 3:0 (2:0)!