EP: DANAS TRI MEČA, POSLASTICA DUEL RUSIJE I BELGIJE :: Semberija INFO ::

 

EP: DANAS TRI MEČA, POSLASTICA DUEL RUSIJE I BELGIJE


Foto: Getty Images
Danas su na programu još tri utakmice na šampionatu starog kontinenta. Od 15 časova, u drugoj utakmici grupe A u Bakuu, na Olimpijskom stadionu sastaće se Vels i Švajcarska. Od 18 časova, u Kopenhagenu sastaće se Danska i Finska. U posljednjoj utakmici dana, u grupi B, sastaće se Rusija i Belgija.

Utakmica se igra u Sankt Peterburgu. Rusi će imati veliku podršku sa tribina, jer će kapacitet stadiona biti ispunjen do 95 posto. Domaći, koji su odlično igrali na proteklom svjetskom prvenstvu, očekuju povoljan rezultat.

-Oni su prilično dobra ekipa. Imaju dobrog trenera i igrali smo protiv njih tri puta. I sve tri utakmice su bile zanimljive i prilično dobre za gledanje. Dakle, proučavamo ih i želimo da pokažemo najbolje na ovoj utakmici - rekao je Artjom Dzjuba.

Belgijanci imaju kvalitetnu ekipu, ali meč sa Rusijom zbog povreda propustiće de Brujine i Vitsel. I pored toga, "crveni đavoli" vjeruju da mogu do povoljnog rezulata kao na ovoj utakmici tako na i mapionatu.

-Pa, naravno, ovaj tim želi da pobjedi. Maksimalno bi bilo da osvoji trofej. Ali dug je put do njega. Taj put započinjemo sutra protiv Rusije. I ne znam kako se nastavlja. Želimo da pobedimo. Moramo da pobedimo, a zatim nastavimo kao i na Svetskom prvenstvu - naglasio je Tibo Kurtoa.

Utakmica Rusija – Belgija na stadionu u Sankt Peterburgu počinje u 21 čas.

Fudbaleri Italije savladali su sinoć Tursku u Rimu sa 3:0 u prvoj utakmici šampionata Evrope.

Navijači italijanske selekcije, koji su bili prisutni na stadionu, ali i van njega, znali su da proslave pobjedu svojih ljubumaca. Italija je postigla sva tri gola u drugom poluvremenu. Strijelci za azure bili su Demiral, autogol u 53. minutu, te Imobile 13 minuta kasnije i Insinje u 79. minutu.
 
(RTRS)