U-19 SELEKCIJA FK ZVIJEZDA 09 OSVOJILA PREMIJER LIGU BIH: Juniori Zvijezde na krovu BiH! :: Semberija INFO ::

 

U-19 SELEKCIJA FK ZVIJEZDA 09 OSVOJILA PREMIJER LIGU BIH: Juniori Zvijezde na krovu BiH!


Juniorski sastav FK „Zvijezda 09“ iz semberskog Etno-sela „Stanišići“ osvojila je titulu prvaka omladinske U-19 Premijer lige BiH. Rezultat je ovo sezone 2020/21. u kojoj su mladi fudbaleri ,,Zvijezde’’ u veoma jakoj konkurenciji pokazali svoje fudbalsko znanje i umijeće.
 
Postalo je uobičajeno u bh. fudbalu da u vrhu premijerligaške tabele vidimo velika klupska imena poput ,,Željezničara’’, ,,Sarajeva’’, ,,Borca’’, ,,Veleža’’... međutim, juniori jednog mladog kluba iz Semberije su se pobrinuli da uspostave nešto drugačiji raspored.
 
Pod dirigentskom palicom mladog fudbalskog stručnjaka Zlatka Krmpotića, čiji je liderski talenat od strane čelnog čovjeka Fudbalskog kluba „Zvijezda 09“ Borisa Stanišića pravovremeno prepoznat, juniori ,,Zvijezde’’ su prošli trnovit put do šampionske pozicije.



- U Bosni se igra jako dobar omladinski fudbal. Liga je veoma jaka. Nigdje nikome nisu zagarantovani bodovi! Od svake ekipe ste mogli da izgubite. Mi smo igrali u ligi koju uglavnom čine klubovi sa dugom tradicijom nastupanja i u saveznoj ligi nekadašnje države i u Premijer ligi BiH, koji imaju iskusne trenere u omladinskim pogonima i kvalitetnu sportsku infrastrukturu. Koncentracija kvaliteta je u tim gradovima i tim klubovima. Uprkos svemu tome, mi smo uspjeli da ukomponujemo sve naše prednosti kako bismo dobili tim sa pobjedničkim mentalitetom. I evo, rezultat je vidljiv“, rekao je Zlatko Krmpotić za „Semberske novine“.

Juniori Zvijezde 09 su ovu sezonu igrali na dva fudbalska kolosijeka, u Premijer ligi i u Omladinskom kupu BiH. Do finala Kupa su došli preko pobjede nad juniorima Fudbalskog kluba „Borac“ (2:3) i Fudbalskog kluba „Olimpik“ (0:2) da bi u finalu bili poraženi od Fudbalskog kluba „Zrinski“ (1:0).
 
Igranje u dva takmičarska toka dodatno je crpilo snagu mlade ekipe iz Etno-sela „Stanišići“ i glavni je krivac što su juniori ,,Zvijezde’’ tek u posljednjem kolu U-19 Premijer lige BiH izborili prvo mjesto.
 
- Filozofija ovog tima je jednostavna. Svaku utakmicu smo igrali na pobjedu. Ja u životu samo tako znam. Agresivna, borbena, fajterska igra, to je naš stil. I visok presing. Sigurno smo fizički najspremnija ekipa u ligi i mnoge utakmice smo dobijali upravo putem visokog presinga na protivničku ekipu. Ima ova ekipa i svojih nedostataka koji se najbolje vide kada igramo protiv fudbalski „školovanih“ timova. Ali, uspjeli smo posložiti sve kockice u ekipi i doći na kraju sezone do šampionskog pehara“, ponosan je trener Zlatko Krmpotić.


 
Zalaganje i trud mladih fudbalera nisu ostali neprimijećeni. Selektori mlade, U-19 reprezentacije BiH, Slaven Musa i potom, Ivica Barbarić su tokom sezone pozivali čak pet ,,Zvijezdinih’’ juniora na reprezentativna okupljanja. Golman Strahinja Manojlović, Luka Janković, Dejan Popara, Andrija Janjić i Sreten Milošević su tokom sezone 2020/21. dobijali pozive i bilježili nastupe za mladu reprezentaciju BiH.
 
 BIOGRAFIJA
 
Zlatko Krmpotić je rođen 13. februara 1986. godine u Beogradu. Prve fudbalske korake napravio je na travnjacima legendarne „Crvene zvezde“ da bi i seniorsku karijeru 2003. godine započeo u istom klubu. Igrao je još za FK „Radnički“ iz Obrenovca, FK „Dinamo“ iz Vranja i za beogradski FK „Voždovac“. Nastupao je još za rumunski CSM „Resit“, a karijeru je završio u FK „Hajduk“ iz Divoša. Igrao je u veznom redu. Trenersku karijeru je započeo 2011. godine u „Crvenoj zvezdi“ kao pomoćnik Vladana Milivojevića, kada su sa generacijom 1992. osvojili omladinsku ligu Srbije. Kasnije je samostalno vodio 2003. godište „Crvene zvezde“ sa kojim je osvojio prvo mjesto.  Od 2013. godine bio je angažovan u radu sa mlađim kategorijama OFK „Beograd“ da bi između 2017. i 2020. godine vrijeme proveo kao trener mlađim kategorijama beogradskog FK „Sinđelić“. Tokom sezone 2019/20 kao trener omladinske škole kluba biva priključen stručnom štabu prvog tima FK „Sinđelić“. Od 2020. godine je u FK „Zvijezda 09“ gdje je najprije obavljao funkciju direktora omladinske škole da bi potom preuzeo ulogu trenera juniorske ekipe FK „Zvijezda 09“.

Semberske novine - Semberija info