LIVERPUL I TOTENHEM TRIJUMFOVALI GOSTI BEZ POGODAKA U PRVIM MEČEVIMA ČETVRTFINALA LIGE ŠAMPIONA :: Semberija INFO ::

 

LIVERPUL I TOTENHEM TRIJUMFOVALI GOSTI BEZ POGODAKA U PRVIM MEČEVIMA ČETVRTFINALA LIGE ŠAMPIONA


Fudbaleri Liverpula i Totehema zabilježili su pobjede u prvim utakmicama četvrtfinala Lige šampiona koje su odigrane večeras. Liverpul je na domaćem terenu sa 2:0 pobijedio Porto dok je Totehem na domaćem terenu bio bolji od Mančester Sitija pobijedivši minimalnim rezultatom 1:0.

Sav posao Liverpul je završio u prvi 45 minuta. Igrao se peti minut meča kada je Firminjo dodao do Keite, a ovaj sa nekih 12 metara poslao loptu u same rašlje Portovog gola.

U 26. minutu, Firminjo pogađa za 2:0 nakon sjajne akcije domaćeg tima i ubacivanja Trenta s desne strane.
Porto je prijetio, imao odličnu priliku preko Muse Marege pred kraj poluvremena, ali iako je podigao nivo svoje igre, a prije svega prebacio težište igre na drugu polovinu u nastavku meča, rezultat se nije mijenjao.

Druga utamica bila je mnogo neizvjesnija, a Totehem je uspio doći do minimalne pobjede protiv Mančester sitija. Građani su bili u sjajnoj prilici u 11. minutu, međutim, Aguero nije uspio da iskoristi najstrožu kaznu. Arbitar Bjorn Kujpers uz pomoć video-tehnologije dosudio penal za Mančester siti. Tada je Deni Rouz rukom, nehotice, u padu, ali rukom odignutom od tijela, zakačio loptu prilikom šuta Sterlinga, pa je najstroža kazna bila neminovna. Međutim, šut Serhija Aguera, koji je poslao loptu u desnu stranu, odlično je zaustavio Igo Ljoris.

Totehem je do gola došao u 78. minutu preko Son Heng Mina, koji je loptu primio na desnoj strani, došao do gol linije, vratio se u zonu šuta i pogodio mrežu Mančestera. Mnogo će se pričati o ovom golu s obzirom na to da je po mnogima lopta izašla van granica terena. Međutim, sudije se nisu oglasile, pa je gol priznat.

Revanš utamice igraju se 17. aprila.

srpskainfo