Borac šampion Premijer lige: Titula u Banjaluci nakon 10 godina :: Semberija INFO ::

 

Borac šampion Premijer lige: Titula u Banjaluci nakon 10 godina


BANjALUKA - Fudbaleri Borca savladali su na Gradskom stadionu u Banjaluci Tuzla siti (2:0) u meču 32. kola M:tel Premijer lige BiH, i kolo prije kraja osigurali šampionsku krunu. 

Slavljenička atmosfera na tribinama, pred nekoliko hiljada gledalaca, koji su pozdravili nove šampione BiH. Borac će ovog ljeta u kvalifikacije za Ligu šampiona, a ima priliku da uzme i “duplu krunu”, jer već za nekoliko dana igraju finale Kupa BiH sa sastavom Sarajeva.

Utakmica protiv Tuzla sitija počela je u 17 časova, a Borac je poveo već u 38. minutu - Stojan Vranješ pogodio je za 1:0. Ubrzo po početku drugog poluvremena Panagiotis

Moraitis pogađa za 2:0 i odvodi Borac do titule. Banjalučani su pobjedom, kolo prije kraja, obezbijedili titulu šampiona BiH, drugu u istoriji kluba.

Trener Banjalučana Marko Maksimović odlučio se da na teren od prvog minuta izađu Bojan Pavlović, Dino Ćorić, Đorđe Ćosić, Nčamanda Mols Donald, Aleksandar Vojnović, Marko Brtan, Aleksandar Subić, Stojan Vranješ, Dejan Meleg, Elvis Mehanović i Goran Zakarić. Maksimović je na klupi još imao Nikolu Lakića, Marka Kujundžića, Almedina Ziljkića, Sinišu Dujakovića, Dejana Bosančića, Davida Čavića, Đorđa Milojevića, Moraitisa Panagiotisa, te Bobana Georgieva.

Sa druge strane, trener gostujućeg tima od starta je na teren izveo Nevresa Fejzića, Hrvoja Barišića, Husu Karjaševića, Adnana Džafića, Petra Mišića, Damira Mehidića, Ajdina Nukića, Agustina Dofoa, Luku Lučića, Kobia Derisa Morika i Bobana Đerića. Na klupi Tuzle su bili Bakir Brajlović, Elvir Duraković, Mirsad Ramić, Haris Džaferović, Badara Bađi, Vojo Ubiparip, Edin Rustemović, Dejan Maksimović i Belmin Mešinović. Utakmicu je sa centra poveo arbitar iz Prijedora Zoran Grbić, a pomagali sz mu Mirza Demir (Kakanj) i Marko Zelenika (Mostar).

 Delegat je Amir Hadžić, a kontrolor suđenja Rusmir Mrković. Predsjednik FK Borac Stojan Malbašić prije samog početk meča uručio je uramljen dres dugogodišnjem prvotimcu i kapitenu “crveno-plavih” Borisu Raspudiću, koji se juče oprostio od aktivnog igranja. Fudbaleri su na teren izašli uz navijačku himnu Borca: “Sve dok Vrbas Banjalukom teče”.

Na tribinama Gradskog stadiona bio je veliki broj javnih ličnosti, a među njima i predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović i predsjedavajući i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik. Ovo je druga šampionska titula Borca od kada se igra zajednička liga, prva je osvojena prije deset godina, u sezoni 2011.

​Glas Srpske