Sarajevo pobijedilo Slogu u Bijeljini :: Semberija INFO ::

 

Sarajevo pobijedilo Slogu u Bijeljini


Fudbaleri Sarajeva bez većih su problema ostvarili pobjedu (4:1) na gostovanju u Bijeljini kod Sloge iz Gornjeg Crnjelova, u meču polufinala Kupa BiH i došli su na korak plasmana u finale Kupa BiH.

Bordo tim je nadigrao RS prvoligaša i već u prvom dijelu praktično osigurao plasman u finale, bez obzira što je svakako ostalo da se igra i 90 minuta revanša na Koševu.

Već na otvaranju meča Kapić je mogao dovesti goste u vodstvo, na kraju je lopta izbačena u korner. Nakon novog kornera, kojeg je izveo Šišić, a pogodio je Rahmanović.

Sarajevo je nastavilo da napada, ubrzo je došlo i do drugog gola. Igrala se 27. minuta kada je Haris Handžić majstorski pogodio na centaršut Pidre s lijeve strane.

Malo prije toga, Handžić je promašio veliku šansu, no brzo se iskupio. Bordo tim je u 36. minuti došao do trećeg gola. Benović ruši Rahmanovića, penal za goste, a Velkoski zabija. Prvi put mu je udarac odbranio Bodiroga, ali je Velkoski odbijenu loptu pospremio u mrežu.

Sarajevo je moglo do novog gola u završnici prvog dijela, kada Velkoski sjajno šutira iz slobodnjaka, ali brani Bodiroga, dobija ovacije i završava prvo poluvrijeme.

Na početku drugog dijela trese se mreža Sarajeva, ali je pogodak poništen zbog ofsajda, a ubrzo je bilo 0:4.

Aladin Šišić je lijepo i prizemno pogodio suprotni ugao gola Bodiroge za 4:0. Tu je bilo, zapravo, sve gotovo, ali ni domaći, a ni gosti nisu odustajali od namjere da postignu gol.

U 57. minuti dosuđen je slobodan udarac za goste u opasnoj zoni, no Resićev udarac odlazi malo pored gola Bodiroge.

Uspjeli su domaći da postignu počasni gol. Igrala se 69. minuta, kada je Komarčević izveo korner, a Hadžikadunić glavom zabija za 4:1. Mogao je lako gostujući sastav do petog gola, ali je u 80. minuti Mustafić pogodio stativu, s tim da je Bodiroga uspio malo da skrene put lopti.

Tako Sarajevo sada može da se posveti derbiju sa Željezničarom na Grbavici, a uz to je trener Husref Musemić stigao da odmori neke ključne igrače.


Sloga - Sarajevo 1:4 (Hadžikadunić 69/ Rahmanović 12, Handžić 27, Velkoski 36, Šišić 49)

Sloga: Bodiroga, Matović, Arnautović, Ristić, Macanović, Komarčević, Planić, Mihajlović, Hadžikanović, Krmar, Benović.

Sarajevo: Kovačević, Pidro, Rahmanović, Velkoski, Kapić, Šišić, Mustafić, Đokanović, Kurdić, Handžić, Dupovac.

​Izvor: sportsport.ba