Zeljković predsjednik FS BiH :: Semberija INFO ::

 

Zeljković predsjednik FS BiH


SARAJEVO - Predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske Vico Zeljković u naredne četiri godine biće i prvi čovjek Fudbalskog saveza BiH.

Ovo je odlučeno na Izbornoj skupštini FS BiH održanoj u hotelu "Hils" na Ilidži, gdje je prisustvovalo 59 od 60 delegata najvišeg tijela saveza, a svoj glas novom predsjedniku dalo je njih 57. Zeljković je na mjestu predsjednika naslijedio Elvedina Begića, koji je tu funkciju obavljao prethodnih osam godina i jedini je od svih članova Skupštine koji se nije pojavio na Ilidži. Zeljković je od juna 2018, do avgusta 2020. godine bio predsjednik Fudbalskog kluba Borac, a predsjednik FSRS postao je 24. januara 2020. godine kada je zamijenio Milu Kovačevića i postao član Izvršnog odbora FS BiH. Tako je postao sedmi predsjednik FS BiH, a prije njega, to su bili: Jusuf Pušina, Jerko Doko, Sulejman Čolaković, Milan Jelić, Bogdan Čeko i Iljo Dominković i Ivica Osim u ulozi predsjednika Komiteta za normalizaciju.

U naredne četiri godine članovi Izvršnog odbora FS BiH: Milorad Sofrenić, Milorad Lale, Miloš Brkić, Žarko Laketa i Vico Zeljković (Fudbalski savez Republike Srpske), te: Azmir Husić, Midhat Sarajčić, Muris Jabandžić, Muhidin Raščić, Irfan Durić, Fuad Čolpa, Ivan Beus, Dragan Soldo, Ivan Perić i Ivo Ivkić (FS FBiH).

U izostanku Begića Skupštinom je predsjedavao dosadašnji potpresdjednik FS BiH Milorad Sofrenić, a prije Izborne održana je redovna na kojoj je usvojen finansijski izvještaj za 2020. godinu. Rashodi su bilo 20.610.600, a prihodi u godini iza nas 20.957.000 maraka, što znači da je savez završio godinu u plusu od 346.000 maraka.

​Glas Srpske