FK RADNIK – PRIPREME ZA PROLjETNI DIO PREMIJER LIGE BIH: NOVA LICA U BALKANSKOJ ULICI :: Semberija INFO ::

 

FK RADNIK – PRIPREME ZA PROLjETNI DIO PREMIJER LIGE BIH: NOVA LICA U BALKANSKOJ ULICI


Fudbaleri „Radnika“ su u ponedeljak, 11. januara 2021. godine počeli pripreme za proljetni dio šampionata. FK „Radnik“ se trenutno nalazi dva boda iznad crte koja vodi u niži rang takmičenja tako da mu predstoji velika borba za opstanak u Premijer ligi BiH. 



Na prvoj prozivci se javilo 20 fudbalera a trener plavih, Darko Nestorović je predstavio plan priprema.

- Na samom početku slijede nam mjerenja i provjera zdravstvenog stanja fudbalera. Nakon toga akcenat ćemo dati na fizičkoj spremi, kombinujući rad u teretani i na zelenom terenu. Zakazali smo pet kontrolnih utakmica sa ekipama iz okruženja, a generalka će biti protiv FK „Zvijezda 09“. Kada je riječ o igračkom kadru, predstoji nam angažovanje novih imena. Moramo raditi na tome da dovedemo ciljana pojačanja, igrače koji mogu odmah zaigrati u prvom sastavu i iznijeti težinu nastavka šampionata. Sa nekima smo već pregovarali no finansije će diktirati broj i kvalitet eventulanih pojačanja.“ istakao je Nestorović.

Prvom timu priključeni su i juniori, koji su jesenas dobijali određenu minutažu (Šukilović, Ristanović, Jović, Nikić, Zupur).

Sniježni pokrivač je fudbalerima i stručnom štabu „Radnika“ napravio novi problem sa uslovima za treninge. Rješenje su ponudila gospoda Boris Stanišić i Pantelija Mitrović ustupivši, bez ikakvih naknada teren sa vještačkom travom u kompleksu Etno sela „Stanišići“ odnosno, prevoz fudbalera tokom pripremnog perioda. Ovakav gest je izazvao oduševljenje svih prijatelja, ljubitelja i navijača "majstora iz ravnice"! 

- Ovim putem želimo se zahvaliti dokazanim prijateljima! Stvaramo zajedno atmosferu sreće!“ poručuju iz FK „Radnik“.

Od početka priprema do danas „plavi“ su pojačali ekipu sa nekoliko imena. Prvi među novopridošlima je Matej Jelić, nekadašnji napadač zagrebačkog Dinama, Rijeke, Rapida, Žiline. Radi se o 31- godišnjem golgeteru koji će konkurisati za poziciju najisturenijeg napadača. 



- Hvala na dobrodošlici i drago mi je da me želite. Došao sam da dajem golove", rekao je hrvatski golgeter na predstavljanju u Balkanskoj ulici.              

Sljedeći fudbaler koji će konkurisati za prvi tim Plavih je Miladin Filipović (lijevi bek, 25. godina, 172 cm) koji je do sada nastupao za Podrinje, Zvijezdu 09, OFK Beograd i Krupu. Radio je pripreme sa FK „Radnik“ 2017.godine. 



- Radujem se što ću ponovo obući dres Radnika. Želim da se nametnem treneru Nestoroviću i da izborimo opstanak u ligi. Imaću dosta "svojih navijača" jer sam najzad došao kući. Izborićemo opstanak", kaže popularni Mile!           

Krajem januara, na Gradskom stadionu u Bijeljini je predstavljen Ante Bakmaz, novi igrač FK „Radnik“. Rođen je 1992. godine. Očekivanja su da će, sa svojom građom i visinom od 188cm biti stub odbrane Plavih. Ima bogato međunarodno iskustvo, a poslednji klub za koji je nastupao je prvoligaš Rumunije ACSF „Comuna Recea“. 



- Prvi put sam u Bijeljini. Čuo sam dosta o bogatoj istoriji kluba. Uvidio sam koliko ovaj klub znači gradu. Vjerujem da možemo ostati ako se u pripremama namučimo. Zato vas pozdravljam i žurim na trening", rekao je novi šef odbrane Bijeljinaca.   

Marko Milenković, vezni igrač (1991., 172cm) dolazi iz FK „Radnički“ (Pirot). Nastupao je za Slogu (Doboj), Jedinstvo (Bihać), Slaviju, NK Rudeš (HR), Slobodu (Užice).



- Premijer liga BiH je novi izazov. Poznajem dosta timova i mislim da će biti borba do poslednjeg kola. Dokazaću da mogu igrati na najvišem nivou, a vidim da je atmosfera drugarska i radna ", kazao je popularni "Bagzi"!     

Konkurenciju na golmanskoj poziciji pojačaće povratnik u redove Plavih, Luka Bilobrk (1985., 197cm). Između ostalih, do sada je branio boje zeničkog Čelika, NK „Široki Brijeg“, SV „Horn“.



- Uvijek imam jasan cilj. U Bijeljini mi je bilo vrlo lijepo u prvom periodu. Stekao sam prijatelje i navijače. Sada sam došao ponovo s ciljem da ostanemo u eliti BiH fudbala jer Radnik i ovaj grad to zaslužuju. Radujem se novom dolasku u Semberiju i pored kovid teškoća, vidim entuzijazam i želju za uspjehom", rekao je Bilobrk.  

Radnik je drugog februara 2021. godine predstavio još jedno veliko pojačanje. Plavi dres zadužio je pouzdani centralni vezni Miloš Simonović, koji je bijeljinskim navijačima fudbala poznat od februara 2019. godine kada je prvi put postao član FK „Radnik“.



Simonović je rođen 1990. godine u Zaječaru, a nastupao je za Beograd, Radnički (Obrenovac), Inđiju, Napredak, Radnik (Surdulica). Proteklu polusezonu je nastupao u Premijer ligi BiH za ekipu FK „Krupa“. Imao je međunarodnu epizodu u Super ligi Uzbekistana, igrajući za ekipu FC „Sogdiana“. Reprezentativac je Srbije za koju je debitovao 29. januara 2017. godine u meču protiv Sjedinjenih Američkih Država.  

U toku priprema bijeljinskih Plavih stigla je još jedna vijest: mladi fudbaler Radnika Vladimir Bradonjić prelazi u slavni PAOK iz Soluna.
- Nakon dugotrajnih pregovora, sagledavanja sveukupne situacije i ispoštovanih procedura , odlučeno je da popularni "Bradinjo" dobije dozvolu za promjenu sredine“, rekli su iz FK „Radnik“.



- Četiri godine u Radniku proletjele su kao tren. U ovom klubu sam doživio jedinstvene momente, kao i svoju punu igračku afirmaciju. Naučio sam mnogo stvari, sazrio sam, razumio značaj rada i upornosti, upoznao divne ljude... Dijelili smo lijepe i one manje lijepe trenutke. Jednako smo se nosili sa padovima, kao i sa uspjesima. Dostojanstveno, podignute glave. Ovo poglavlje je završeno. To je život, drago mi je toliko da se štipam misleći da sanjam, a s druge strane, žao mi je saigrača, kluba i grada. Zavolio sam Bijeljinu. Navijaću za Radnik i želim da izbori opstanak u Premijer ligi. Nikada vas neću zaboraviti", rekao je Bradonjić. 

​Semberija info - I. Gutić