Nestorović brojao do dvadeset


Darko Nestorović i njegovi saradnici danas su izvršili prozivku igračkog kadra FK Radnika za zimske pripreme. Osnovni cilj u drugom dijelu šampionata biće opstanak u ligi, a da bi se to ostvarilo neophodna je maksimalna angažovanost svih u klubu. Na prvoj prozivci javilo se 20 fudbalera, a Nestorović je napravio i plan priprema.- Na samom početku slijede nam mjerenja i provjera zadravstvenog stanja fudbalera. Nakon toga akcenat ćemo dati na fizičkoj  spremi, kombinujući rad u teretani i na zelenom terenu. Zavisno od finansijske situacije i vremenskih uslova planiran je odlazak početkom februara na pripreme. Zakazali smo pet kontrolnih utakmica sa ekipama iz okruženja, a generalka će biti protiv Zvijezde 09, istakao je Nestorović.

Kada je riječ o igračkom kadru petorica igrača su dobili slobodne ruke u izboru nove sredine (Kenan Šarić, Seid Zukić, Luka Vinski, Bojan Mitrović i Nebojša Babić) dok je ugovor istekao Ivanu Šubertu koji bi ovih dana trebao da obavi razgovor sa rukovodstvom kluba oko eventulanog nastavka saradnje.

- Ova petorica fudbalera nisu opravdali svoj dolazak u klub, a predstoji nam angažovanje novih imena. Moramo raditi na tome da dovedemo ciljana pojačanja, igrače koji mogu odmah zaigrati u prvom sastavu i iznijeti težinu nastavka šampionata. Sa nekima smo već pregovarali no kao i oko odlaska na pripreme, finansije će diktirati broj i kvalitet eventualnih pojačanja. Druga opcija, ako ne budemo imali novca, opredjelićemo se za ovaj kadar koji trenutno imamo i pokušati izboriti opstanak, rekao je trener Radnika. 

Prvom timu priključeni su i juniori, koji su jesenas dobijali određenu minutažu (Šukilović, Ristanović, Jović, Nikić, Zupur).

FK Radnik