STICANjE PROFI LICENCE PRIORITET :: Semberija INFO ::

 

STICANjE PROFI LICENCE PRIORITET


Mladen Žižović i Zrinjski iz Mostara raskinuli su ugovor o saradnji tako da je jedan od najmlađih trenera u Premijer ligi BiH sada slobodan. Žižović je na klupi Zrinjskog proveo 14 mjeseci i za to vrijeme doživio samo 5 poraza u svim takmičenjima (Premijer liga, Kup i kvalifikacije za Ligu Evrope). Pod njegovim vođstvom Zrinjski je postigao jedan od najvećih uspjeha u klupskoj istoriji plasiravši se u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, gdje je nesretno eliminisan, a ovim plasmanom Zrinjski je zaradio oko 1,5 miliona KM. Ove sezone ekipa je u završnici Kupa BiH a na prvenstvenoj tabeli konkurišu za izlazak na međunarodnu scenu.

- Smatram da sam u svom boravku u Zrinjskom izvukao maksimum iz ekipe s obzirom na date okolnosti. Skoro kompletnma ekipa i stručni štab su preležali Coronu tako da je to bila otežavajuća okolnost, no kada se sve sabere zadovoljan sam svojim boravkom u Mostaru. Najbitnije za jednog trenera kada odlazi je da ostavi klub u boljem stanju nego što ga je zatekao, a rezultati govore da je to tako kada je saradnja između mene i Zrinjskog u pitanju , istakao je Žižović.

Brojne ljubitelje fudbala u BiH iznenadio je odlazak Žižovića sa klupe Zrinjskog ali na to sigurno nisu uticali rezultati i atmosfera u pitanju već niz drugih okolnosti koje su se dešavale u klubu. O njima Žižović ne želi da priča, kaže da će vrijeme pokazati da je bio u pravu a sada mu je glavni prioritet diplomiranje za sticanje profi licence, gdje će postati najmlađi trener u BiH koji ima takvu licencu.

- Nakon 6 godine rada i učenja početkom januara trebao bi da kompletiram ovaj svoj rad pri Centru za edukaciju trenera kod profesora Talovića i steknem UEFA pro diplomu. Nedavno sam boravio na stažiranju u FK Crvena Zvezda iz Beograda i ovom prilikom zahvaljujem se treneru Dejanu Stankviću i mom nekadašnjem treneru u Radniku Nebojši Miloševiću koji su mi izašli u susret i omogućili boravak u ovom klubu. Na proljeće ću ponovo biti gost u Beogradu jedan period, kako bi prošao i takmičarski period u radu ovog kluba, naglasio je Žižović.
Nekadašnji igrač i trener Radnika boravio je u Crvenoj Zvezdi u periodu od 15. od 23. decembar a na odbranu završnog rada u školovanju će u prvoj polovini januara, nakon čega će steći zvanje profesionalnog trenera. Žižović se nalazi u svojoj Bijeljini, gdje boravi sa porodicom i prijateljima a svakako da prati i dešavanja u FK Radnik.

- Radnik i Zrinjski su moji klubovi. U Radniku sam ponikao kao igrač i trener a u Zrinjskom napravio neku svoju afirmaciju. Radnik ima veoma ozbiljne probleme, nadam se da će rukovodstvo kluba ozbiljno pristupiti riješavanju ovog stanja jer Bijeljina zaslužuje da ima Premijerligaša a očekujem da će Radnik sačuvati svoj Premijerligaški status u proljetnem dijelu šampionata jer to od njega očekuju svi navijači kluba a naravno i građani Bijeljine. Bilo bi dobro napraviti neki dugoročni plan Radnika i eventulano izboriti ponovo nastup na međunarodnoj sceni što bi bio veliki uspjeh za naš klub, ističe Žižović.

Svjestan je Žižović svog trenerskog poziva i da su treneri nekako uvijek „potrošna“ roba. Nije samo klub iz Mostara mijenjao tokom ove sezone. Veliki broj klubova u Premijer ligi odlučio se za smjene, s pored njega došlo je do promjena i u Krupi, Mladosti, Radniku, Borcu...

(FK RADNIK)