ZVEZDA POBJEDOM U BELGIJI OSIGURALA EVROPSKO PROLjEĆE :: Semberija INFO ::

 

ZVEZDA POBJEDOM U BELGIJI OSIGURALA EVROPSKO PROLjEĆE


Foto: Tanjug/AP
Fudbaleri Crvene zvezde pobijeli su kao gosti Genk (0:2) u meču 4. kola Lige Evrope u grupi L.

Izabranici trenera Dejana Stankovića izborili su proljeće u Evropi, i to sjajnom predstavom u Belgiji, gdje su došli do treće uzastopne pobjede u drugom po jačini takmičenju na "starom kontinentu". Sada Zvezda ima devet bodova, i pošto je u drugom meču Hofenhajm kao gost savladao Slovan (0:2), i mataematički je jasno da će ove dvije ekipe u eliminacionu fazu Lige Evrope koja se igra u februaru sljedeće godine.

Pobjeda ima još veći značaj, ako se zna da su u Beogradu zbog povreda ostali Aleksandar Katai, Marko Gobeljić, Gelor Kanga, suspendovan je Seku Sanogo, Milan Rodić ima virus korona. Ipak poslije beogradskih 2:1 Zvezda je zasijala i u Gentu.

Već u drugom minutu "crveno-bijeli su poveli i to sjajnim pogotkom Njegoša Petrovića, koji je udarcem sa 20-ak metara iznenadio loše postavljenog Bolata.

Do kraja poluvremena šampion Srbije je mudrom igrom održavao prednost, a nastavak je započeo, baš kao i start, opet lijepim golom. Igrao se 58. minut, kada je poslije kornera Bena, Nemanja Milunović sjajno skočio i glavom udvostručio prednost Zvezde.

(RTRS)