Luka Kačavenda u seniorskoj reprezentaciji BiH: Veliko priznanje za Luku i za Radnik :: Semberija INFO ::

 

Luka Kačavenda u seniorskoj reprezentaciji BiH: Veliko priznanje za Luku i za Radnik


Mlada U 21 reprezentacija BiH sinoć je napravila veliko iznenađenje i pobijedila reprezentaciju Belgije sa 3:2. Član mlade selekcije Bosne i Hercegovine je golman FK ,,Radnik'', Luka Kačavenda. Ovo je bio debi Kačavende u dresu mlade reprezentacije, a odmah nakon utakmice uslijedilo je još jedno veliko iznanađenje. Pošto je juče objavljeno da je Ibrahim Šehić, golman seniorske reprezentacije pozitivan na korona testu, Dušan Bajević je reagovao hitno i u seniorski sastav pozvao Luku Kačavendu, koji će danas debitovati i u dresu seniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine na susretu protiv Italije.
 
- Mojoj sreći nije bilo kraja kada sam pozvan u mladu reprezentaciju, a ovo večeras je nešto kao san. Još uvijek ne mogu da vjerujem da ću biti u seniorskom sastavu i to protiv Italije. Trudiću se da ispunim sve zahtjeve selektora Bajevića a ovaj dan ću pamtiti do kraja karijere,“ rekao je Luka Kačavenda, pomalo zbunjen, a više iznenađen pozivom u ,,A" selekciju.
 
Veliki uspjeh za razvojni put mladog golmana ima Zoran Sofrenić, trener golmana u FK ,,Radnik'' i mladoj selekciji BiH koji Luku doveo u Bijeljinu i na čiji prijedlog je uvršten u mladu selekciju.
 
Nastup Kačavende je veliko priznanje za ovog igrača, njegovog trenera, ali i za FK ,,Radnik'' iz Bijeljine.
Dres seniorske reprezentacije BiH do sada su iz FK ,,Radnika'' oblačili Dino Beširević na turneji po SAD, te Samir Memišević u prijateljskom meču protiv Španije.

Semberija info