Preventivni stomatološki pregledi u školi fudbala :: Semberija INFO ::

 

Preventivni stomatološki pregledi u školi fudbala


"Polaznici škole fudbala "Soker Kids Bijeljina" (Soccer Kids) obavili su preventivni stomatološki pregled. Pregled je obavio veliki prijatelj ove škole fudbala i doktor stomatologije Ristić Srđan. Uprava Škole fudbala  izrazila je zahvalnost doktoru Ristiću što se odazvao njihovom pozivu i ukazao mališanima na značaj  pravilnog održavanja oralne higijene.



Dr Ristić ističe da je to njegov skroman doprinos razvoju sporta i posebno održavanju oralnog zdravlja najmlađe populacije koja se bavi sportom. On je napomenuo da su preventivnim pregledom obuhvaćeni svi polaznici škole fudbala, mališani uzrasta od 6 do 13 godina. Tom prilikom su im dati savjeti o pravilnoj ishrani i pravilnom održavanju oralne higijene i značaju iste za opšte zdravlje, kako sportista tako i cijelog našeg društva. 



Doktor je mališanima, a i njihovim roditeljima koji su bili prisutni u toku pregleda, takođe ukazao na najčešće greške prilikom održavanja oralne higijene i u ishrani mališana u ovom uzrastnom dobu. Na kraju ovog druženja svi mališani su dobili diplome "zubić vile" i obećali doktoru da će se ponovo družiti. 

Izvor: Škola fudbala "Soker Kids (Soccer Kids) Bijeljina"