INTERVJU Luka Jović :: Semberija INFO ::

 

INTERVJU Luka Jović


Voleo bih da se Ajntraht i Zvezda u Ligi šampiona sretnu, bilo bi mi puno srce da opet istrčim na „Marakanu“, kaže mladi napadač.

Luka Jović, napadač Ajntrahta iz Frankfurta i reprezentacije Srbije, šepuri se sa prvog mesta liste strelaca Bundeslige. Ovaj mladić, koji je apsolutni hit u Evropi, fudbalski je eksplodirao u toj meri da za njega u redu stoje velikani poput Reala i Bajerna, a posebno je zagrizla Barselona koja, sudeći po pisanju španskih medija, želi po svaku cenu da ga dovede na leto i to za 35.000.000 evra.

Priče i cifre da se glava zavrti, a kako vi gledate na mogućnost da zaigrate kraj Mesija ili Modrića?
- Verujte mi, znate koliko i ja. Moji menadžeri vode brigu o svemu tome, ja sam koncentrisan samo na Ajntraht i na sledeću utakmicu. Sa obe noge sam na zemlji. Te priče, dakle, ne utiču na mene, ali naravno da mi imponuju - kaže Jović za “Blic”.

U pobedi Ajntrahta nad Frajburgom (3:1) došli ste do 13. kola u šampionatu Nemačke, a u Ligi Evrope ste drugi strelac. Da li možete u takvom tempu da izgurate do kraja sezone?
- Sve ovo što sam do sada postigao mi daje veći motiv da radim još više na sebi i da opravdavam očekivanja koja su sada svakako veća. Želja nije sporna, gladan sam golova, nadam se da ću nastaviti sa serijom.

Vaš klub je u vrhu Bundeslige, možemo li očekivati da u Frankfurt stigne Liga šampiona naredne sezone?
- Zašto da ne? Verujem da možemo da izborimo plasman u najjače klupsko takmičenje, u fudbalu je sve moguće. Uvek bi trebalo verovati i težiti ka najvišim ciljevima.
 
Reprezentacija Srbije u kvalifikacijama za odlazak na Evropsko prvenstvo u prvom kolu gostuje Portugalu. Hoćemo li zaustaviti Ronalda?
- Možda je zapravo i prednost to što igramo protiv najjačeg protivnika na startu kvalifikacija. Svi znamo koliki kvalitet poseduju Portuglaci, predvođeni Kristijanom Ronaldom. Mi ćemo sigurno pružiti maksimum kako bismo se vratili u Srbiju sa pozitivnim rezultatom. Inače, grupa B u kojoj se nalazimo nije laka, ali mi listom verujemo u prolaz.

Crvena zvezda, vaš bivši klub, cilja duplu krunu ove sezone?
- Po svemu onome što je pokazala, verujem da Zvezda zaslužuje da odbrani titulu, ali i da osvoji Kup Srbije. Iskreno, ne sumnjam u drugačiji epilog.

Možda sudbina spoji Ajntraht i Zvezdu u Ligi šampiona?
- Ja bih to baš voleo. Bilo mi bi puno srce da istrčim ponovo pred punu „Marakanu“ i zaigram pred “delijama” - zaključio je Jović.

„Čoveče, ne ljuti se“ u Frankfurtu
Luka Jović, Filip Kostić, Mijat Gaćinović - kako srpska kolonija provodi slobodno vreme u Frankfurtu?
- Nas trojica smo nerazdvojni. Svaki dan smo zajedno, lepo nam je u Frankfurtu. Uvek nađemo neku zanimaciju, ali je “čoveče, ne ljuti se” svakodnevica - ističe Luka.

Blic