Tajson se vraća u ring :: Semberija INFO ::

 

Tajson se vraća u ring


Legendarni američki bokser i, po mišljenju mnogih, jedan od najboljih ikada, Majk Tajson, vraća se u ring i boriće se protiv Roja Džonsa Juniora.

Dvije velike legende boksa, nekadašnji svjetski šampioni  naći će se u ringu 12. septembra. Odlučeno je da meč traje osam rundi, biće održan u Kaliforniji i nema sumnje da se očekuje veliki spektakl.   

Pedesetčetvorogodišnji ,,Gvozdeni Majk“  je u karijeri ostvario 50 pobjeda ( 44 nokautom), uz šest poraza i dvije nevažeće borbe. Posljednji put u ringu je bio 11. juna 2005. godine u Vašingtonu, kada je izgubio od Irca Kevina Mek Brajda. 

Bivši svjetski prvak u četiri težinske kategorije, uključujući tešku, Roj Džons Junior  prokomentarisao je predstojeću borbu sa bivšim apsolutnim prvakom svijeta u teškoj kategoriji Majkom Tajsonom: ,,Bilo bi ludo da dobijem ponudu da uđem sa njim u ring i da je odbijem. Nisam imao namjeru da se vratim i da se borim ponovo, ali zbog Majka Tajsona pristajem da napravim izuzetak. Za mene je ovo prilika koju ne mogu da odbijem. Od svih koji žele da uđu u ring sa njim, izabrao je mene. A budući da je to učinio, kako mogu da kažem ne.“

Džons je četiri godine mlađi od Tajsona, penzionisao se 2018. sa skorom od 66 pobjeda (47 nokautom) i devet poraza.

Tajson, koji ima 54 godine i 51-godišnji Džons neće koristiti zaštitne kacige, ali hoće nešto veće rukavice od standardnih (oko 340 grama).  

Semberija info