Iz FK Kolektiv: Sezonu ne treba nastavljati :: Semberija INFO ::

 

Iz FK Kolektiv: Sezonu ne treba nastavljati


ФК Колектив из Међаша
Međaši:  U Međašima je sve pusto bez fudbala i FK Kolektiv, posebno u ove  dane kad "hara virus korona". U ovom selu fudbal je ostao jedina zabava, ali kako mnogi kažu, život ljudi je preči od svega pa se ovdje poštuju sve preporuke nadležnih organa.

Fudbaleri su dobili program rada koji će se sprovoditi individualno, kako bi bili spremni ukoliko se sezona nastavi.

"Svi smo hendikepirani zbog neigranja, kako fudbaleri tako i članovi uprave  i navijači. I dok se čeka odluka nadležnih organa u našem klubu vlada mišljenje da sezonu i ne treba nastavljati. Razlozi su višestruki - igralo bi se non stop, možda i nekim srijedama, što bi za igrače bilo veliko opterećenje. Većina ih je zaposlena, neki studiraju. Ne bi mogli trenirati, a visoke temperature koje se predviđaju bile bi velika opasnost za njihovo zdravlje. Smatramo da ovu jesenju polusezonu treba poništiti, a u jesen sve početi iz početka. Naravno da ovo ne odgovara odgovornim u OFS jer bi oni ostali bez  određenih prihoda koje ubiru od klubova. To bi u ovom trenutku bilo manje bitno što se tiče njih.
Mislimo da bi sredstva koja su dobijena iz Gradskog budžeta trebalo iskoristiti za poboljšanje infrastrukture u većini klubova. Mi smo dobili poziv da izmirimo neka dugovanja i nismo protiv toga, ali smo da se primijeni pravilnik FS RS  po odluci  broj 10 od 31.12.2019., a ne njihov pravilnik (interni), napisan 2020. godine, po kome su troškovi znatno veći," kaže Dragan Njegić, potpredsjednik kluba.

Za Semberija info - Mijodrag Jakovljević