SRĐAN FUNDUP POBJEDNIK TENISKOG TURNIRA „LOPARE OPEN 2021“ :: Semberija INFO ::

 

SRĐAN FUNDUP POBJEDNIK TENISKOG TURNIRA „LOPARE OPEN 2021“


Na teniskom turniru „Lopare open 2021“, koji je trajao tri dana, nastupilo je 30 takmičara iz Srbije, Hrvatske i BiH.
Na turniru, koji je održan na teniskom terenu „Gavrić“ titulu pobjednika odnio je Srđan Fundup iz Foče koji je u finalnom meču pobijedio Matiju Tešića iz Loznice rezultatom 2:1 u setovima (3:6, 6:2, 6:4).
Fundupu je ovo peti nastup na turniru u Loparama, a prethodne dvije godine je poražen u finalnim mečevima.


 
On je naveo da je to bio razlog što je bio malo depresivan pred finale, ali da je ipak zadovoljan prikazanom igrom.
„Na kraju sam uz veliku borbu i veliku želju uspio pobijediti“, rekao je Fundup, koji je trener u teniskoj školi u Foči.
Matija Tešić je rekao da je finalni meč bio iscrpljujući i da je dobro igrao.
Čestitam
 
protivniku koji je pružio najkvalitetniju moguću igru. Meč je trajao dva i po sata i mislim da nismo mogli duže“, izjavio je Tešić.
„Opština Lopare je ove godine učestvovala u finansiranju i organizaciji turnira koji je itekako značajan za sportski život na području naše lokalne zajednice“, rekao je odbornik u Skupštini opštine Lopare Želimir Nešković.


 
On je pohvalio organizaciju takmičenja i istakao veliki trud i zalaganje Dragiše Gavrića koji, prema njegovim riječima, pokušava da održi teniski sport na Majevici.
„Radićemo na tome zajedničkim snagama da se, uz pomoć opštinske uprave, na terenima Gavrić u idućoj godini organizuje škole tenisa i da turnir postane masovniji i na višem nivou“, naglasio je Nešković.
Organizator turnira Dragiša Gavrić je saopštio da su za jubilarni deseti po redu turnir uručeni pehari i novčane nagrade pobjedniku i drugoplasiranom.
„Pehari su dodijeljeni i dvojici polufinalista, a opština Lopare je pomogla organizaciju turnira, na kome su nastupili teniski treneri, bivši igrači i rekreativci, sa 500 KM“, dodao je Gavrić.