KOŠARKA: SLAVLjE RADNIKA U GRADSKOM DERBIJU :: Semberija INFO ::

 

KOŠARKA: SLAVLjE RADNIKA U GRADSKOM DERBIJU


Košarkaški derbi 20. kola prve MLRS igrao se u Bijeljini između gradskih rivala KK „Budućnost BN“ i KK „Radnik BNB Elvako Metpro“. Ova dva kluba zauzimaju prve dvije pozicije na tabeli Prve lige RS u košarci za muškarce. Po drugi put ove sezone KK „Radnik“ je izašao kao pobjednik iz duela gradskih rivala.

KK BUDUĆNOST - KK RADNIK ELVAKO METPRO 67:76 (17:23, 20:12, 14:20, 16:21)



Košarkaši Radnika su bolje započeli meč, kontrolisali igru i prvu četvrtinu riješili u svoju korist rezultatom 17:23. KK „Budućnost BN“ je u drugom periodu zaigrala nešto bolje, dok je Radnik imao veoma loše procente šuta, pa su na veliki odmor otišli sa minusom od dva poena.

U nastavku KK „Radnik“ vraća kontrolu nad utakmicom, dobija treću i četvrtu četvrtinu i na kraju zasluženo dolazi do novih bodova.

Najefikasniji u ekipi KK „Radnik“ na ovom susretu bio je Đorđe Mičić sa 22 postignuta poena i tri asistencije, a dvocifreni su bili još i Kokoruš sa 18, Kecman sa 12 i 8 skokova te Jovanović sa 10 poena i 9 skokova. Kajmaković je ubacio pet, Berbakov četiri, Vlačić tri i Markez dva poena. Nastupili su još Curović, Radović, Spasojević i Lazić.

U timu KK „Budućnost BN“ nejefikasniji je bio Luka Jovanović sa 22 postignuta poena, devet skokova i tri asistencije. Dinko Peljto je ubacio 19 poena, Viktor Blagovčanin 12, Nebojša Erkić šest poena i šest skokova te Elmir Džafić i Marko Gutalj po četiri poena.

Ovom pobjedom, Radnik je dva kola prije kraja regularnog dijela prvenstva osigurao prvo mjesto pred početak plej-ofa.

Semberija info - I. Gutić