BIJELjINA SLAVI NOVAKA :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINA SLAVI NOVAKA


U čast jedinstvenom poduhvatu Novaka Đokovića, do sada neviđenom u svijetu tenisa – 311 sedmica na liderskoj poziciji Asocijacije profesionalnih tenisera (ATP) kompanija „Globus“ DOO i FK „Radnik“ iz Bijeljine u nedjelju, 07. marta 2021. godine će na platou restorana „Pet jezera“ organizovati manifestaciju „Bijeljina slavi Novaka“.

Uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera, u periodu između 12 i 20 časova biće organizovan čitav niz aktivnosti .



Manifestaciji će prisustvovati Novakov otac Srđan Đoković koji će prisutne upoznati sa brojnim detaljima koji se tiču velikog teniskog asa. Na improvizovanom teniskom terenu, mladi članovi Teniskog kluba „As“ iz Bijeljine će imati priliku da okupljenim građanima demonstriraju usvojena znanja „kraljevskog sporta“. Na istom mjestu će se zainteresovani moći upisati u Školu tenisa ovog teniskog kluba.

Na video zidu će biti prikazani detalji iz života Novaka Đokovića, a kako organizatori najavljuju, postoji mogućnost direktnog javljanja slavnog tenisera iz Monte Karla.
 
Dvadesetak sponzora nedjeljnog slavlja se pobrinulo da gostima pruži potpun užitak, te će pored svega navedenog biti obezbjeđeno besplatno pečenje (bik na ražnju!) i piće za sve fanove lika i djela Novaka Đokovića. 

- Namjera nam je bila da na području grada Bijeljina dostojno obilježimo jedan ovako značajan sportski uspjeh. Razmišljali smo o nečemu sličnom i ranije, ali nas je epidemiološka situacija u društvu u tome onemogućavala. Želimo Novaku mnogo sreće u životu i da nam još dugo donosi radost svojim uspjesima,“ rekao je Milenko Zupur za „Semberija INFO“.

Osmog marta 2021. godine, Novak će i zvanično preuzeti Federerov rekord po broju nedjelja na prvom mjestu ATP liste koji je držao dugi niz godina (310 nedjelja na vrhu). Osmog marta, najbolji svjetski teniser zvanično će se upisati u istorijske knjige kao najbolji ikad i ostvariti jedan od svojih zacrtanih ciljeva u karijeri! Novak će tada početi rekordnu 311. nedjelju teniske vladavine, jednu više od Švajcarca! 

Novak trenutno ima skor od 387 pobjeda i 53 poraza kao svjetski broj jedan, dok protiv igrača iz TOP 10 ima omjer 117:30.

Prije nekoliko dana je uzeo svoj deveti Australijan OPEN i sada ima 18 grend slem titula, dvije manje od Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

Semberija info - I. Gutić