LOS ANĐELES LEJKERSI ŠAMPIONI NBA :: Semberija INFO ::

 

LOS ANĐELES LEJKERSI ŠAMPIONI NBA


Lebron Džejms je osvojio četvrtu titulu i postao prvi igrač u istoriji NBA koji je proglašen najboljim igračem finala sa tri različita kluba.

Los Angeles Lejkers osvojili su 17. titulu šampiona NBA,  nakon što su u šestoj utakmici u ,,mjehuru" pored Orlanda sa 106:93 pobijedili Majami Hit i savladali ih ukupnim rezultatom 4:2 u seriji. 

Lebron  Džejms je osvojio svoj četvrtu NBA titulu, ubacivši 28 koševa, uz 14 skokova i deset asistencija.
Postao je prvi igrač u istoriji NBA koji je proglašen najboljim igračem finala sa tri različita kluba i sada ima četiri takve titule.

Ispred njega je samo još Majkl Džordan, sa šest titula MVP-a finala.
Prošle godine, kada je prešao u Los Anđeles iz Klivenda, obećao je navijačima, koji su šest sezona zaredom ostali bez doigravanja, da će se to promijeniti.


-To što mislim da moram nešto dokazati me tjera naprijed", izjavio je Džejms nakon rekordne 260. utakmice finala.

Ovo je za Kobija Brajanta

Uz Antonija Dejvisa, Džejms je odveo Lejkerse do prvog mjesta u Zapadnoj konferenciji u svojoj drugoj sezoni u Los Anđelesu.

Los Anđeles je u završnici imao odnos pobjeda i poraza 16:5.

Ovu godinu, osim pandemije korona virusa, koja je uzrokovala višemjesečni prekid sezone, te nastvak u zaštićenom "balonu" bez navijača u Orlandu, za Los Anđeles obilježila je i tragična smrt njihove bivše zvijezde Kobija Brajanta, koji je u januaru poginuo u padu helikoptera s kćerkom Đanom.

-Još od tragedije svi smo željeli ovo napraviti za njega", rekao je Dejvis, koji je utakmicu završio sa 19 koševa i 15 skokova. 

Semberija info