Košarkašice Srbije danas protiv SAD počinju borbu za OI :: Semberija INFO ::

 

Košarkašice Srbije danas protiv SAD počinju borbu za OI


BEOGRAD - Ženska košarkaška reprezentacija Srbije danas u Beogradu počinje takmičenje na kvalifikacionom turniru za odlazak na Olimpijske igre u Tokiju, utakmicom protiv Sjedinjenih Američkih Država od 20 sati.

Rivali Srbije u beogradskoj dvorani "Aleksandar Nikolić" pored SAD su još Nigerija i Mozambik, a dva nacionalna tima sa ovog turnira obezbediće plasman na OI, pošto su se Amerikanke, kao šampionke svijeta, već plasirale i takmiče se van konkurencije.

Bez obzira što meč ima revijalni karakter, selektorka Marina Maljković ističe koliki će značaj za njenu ekipu imati duel prvog kola.

"Amerikanke su svakako najbolje igračice na svetu, to svi znamo. Nama je to prilika da vidimo gde smo protiv njih, ali nam je mnogo važnija prilika da napravimo korekcije u našoj igri za dve najznačajnije utakmice, a to su one protiv Nigerije i Mozambika i sve ulažemo u te dve utakmice", rekla je Maljković za sajt KS S.

Amerikanke su u Beograd stigle u veoma jakom sastavu, sa željom da potvrde dominaciju na svjetskom nivou, a kapitenka Jelena Bruks kaže da će tim biti maksimalno fokusiran.

"Znamo protiv koga igramo i u kakvom su sastavu došle, one su bez bilo kakvog opterećenja, jer su već obezbedile plasman na Olimpijske igre. Mi u utakmicu ulazimo maksimalno fokusirane na samo našu igru, uz želju da ispravimo sve moguće greške pred utakmice koje ćemo ovog vikenda odigrati protiv Nigerije i Mozambika", izjavila je Bruks.

Utakmice A grupe, odnosno FIBA A turnira na kome se takmiči Srbija, igraće se u popodnevnim i večernjim terminima, dok se takmičenje u B grupi ili B turniru održava u istoj dvorani u ranim popodnevnim terminima.

Drugi turnir je prebačen u Beograd iz kineskog grada Fošana, gde je trebalo da bude organizovan, zbog epidemije koronausa u Kini, a na njemu će se za tri olimpijske vize boriti Španija, Velika Britanija, Koreja i Kina.

Tanjug / Glas Srpske