ŽRIJEBOM ODREĐENE GRUPE ZA LIGU ŠAMPIONA :: Semberija INFO ::

 

ŽRIJEBOM ODREĐENE GRUPE ZA LIGU ŠAMPIONA


Foto: Harold Cunningham/Getty Images
Žrijebom u Istanbulu određene su grupe za predstojeću sezonu Lige šampiona. Titulu brani ekipa Čelsija, čiji je igrač sredine terena, Žoržinjo, izabran za najboljeg fudbalera Evrope.

Pari sen Žermen i Mančester siti glavni su favoriti za osvajanje lige šampiona ove sezone.

Put ka prvom trofeju u najjačem klupskom takmičenju starog kontinenta kreću u istoj grupi, Sa njima u grupi A, bez pretjerane šanse za plasman u dalji tok takmičenja, su Lajpcig i Briž.

Možda najjača i najneizvjesnija grupa, u kojoj svi imaju podjednake šanse za prolazak, biće grupa B koju čine Atletiko Madrid, Liverpul, Porto i Milan.

Grupu C čine Sporting, Borusija (D), Ajaks i Bešiktaš.

Real Madrid smješten je u grupu D. Prolaz dalje će tražiti u duelima protiv Intera, Šahtara i Šerifa koji je do prvog učešća u grupnoj fazi stigao preko Crvene Zvezde i zagrebačkog Dinama.

Interesantno će biti vidjeti koliki domet će biti Barselone, koja je ostala bez Lea Mesija. Katalonci su u grupi E sa Bajernom, Benfikom i Dinamom iz Kijeva.

Neizvjesno će biti u grupi F gdje su smješteni Viljareal, Mančester junajted, Atalanta i Jang Bojs.

Možda najslabija grupa je grupa G koju čine Lil, Sevilja, Salzburg i Volfsburg.

Odbranu titule Čelsi kreće u grupi H. Zajedno sa Juventusom ne bi trebalo da imaju problema oko prolaska u narednu rundu takmičenja. Sa njima smješteni su još Zenit i Malme.

Evropska kuća fudbala objelodanila je imena najboljih igrača iz prošle sezone Lige šampiona. Igrač Čelzija i reprezentativac Italije, Žoržinjo, najbolji je fudaler Evrope u izboru Evropske kuće fudbala. Žoržinjo je sa Čelzijem osvojio Ligu šampiona, a sa Italijom postao prvak Evrope. U konkurenciji su još bili Belgijanac de Brujne i Francuz Kante.

(RTRS)