U Kovid bolnici u Bijeljini 33 pacijenta: Preminula dva muškarca :: Semberija INFO ::

 

U Kovid bolnici u Bijeljini 33 pacijenta: Preminula dva muškarca


Danas, 22. jula u Kovid bolnici imamo 33 pacijenta.Pet pacijenata je uspješno izliječeno, a dva pacijenta su preminula od kovida 19. Radi se o dva muškarca starije životne dobi, sa komorbiditetima i oba su bili priključeni na respirator. 


 
Stanje pacijenata u Kovid bolnici i dalje je teško, kao i prethodnih dana. Na kiseoničkoj terapiji je 25 pacijenata, od kojih je jedan na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, dok su ostali pacijentii pod terapijom.
Na području Bijeljine i dalje je visok procenat pozitivnih na kovid 19 u odnosu na broj testiranih, (više od 20%), a nastavlja se i trend rasta broja pacijenata koji se upućuju u Kovid bolnicu.

Da bismo izbjegli katastastrofalan scenario, apelujemo na sve građane da se pridržavaju obaveznih i preporučenih mjera. Podsjećamo da je nošenje maske obaveza i na otvorenom prostoru gdje nije moguće ostavriti distancu od dva metra. Molimo vas da pored ove mjere lične zaštite, često perete i dezinfikujete ruke i da izbjegavate veća okupljanja, jer to je najefikasniji način da sačuvate svoje i zdravlje ljudi oko vas'', poručuju iz bijeljinske bolnice.