ČLANOVI PORODICA POZITIVNIH NA KOVID 19, TAKOĐE SU POD NADZOROM HES-A :: Semberija INFO ::

 

ČLANOVI PORODICA POZITIVNIH NA KOVID 19, TAKOĐE SU POD NADZOROM HES-A


Direktor Doma zdravlja Bijeljina dr Duško Milovanović potvrdio je da je došlo do pogoršanja epidemiološke situacije, te da HES radi intenzivno na identifikovanju svih kontakata sa pozitivnim osobama i stavljanju pod nadzor.

-Sve službe Doma zdravlja funkcionišu u skladu sa preporukama Ministarstva zdravlja. Komunikacija i kontakt građana sa Službom porodične medicine, kao i ostalim službama, preporuka je, prethodno se uspostavlja telefonskim putem, a ako se dogovori dolazak u zdravstvenu ustanovu, moraju se ispoštovati sve mjere lične zaštite i prolazak trijažnog punkta, gdje se popunjava i epidemiološka anketa. Podsjećam da osobe koje su pozitivne na virus korona odlaze u kućnu izolaciju u trajanju od 14 dana, a članovi njihovih porodica takođe su pod nadzorom HES-a“, rekao je dr Milovanović.

​On je ponovio da se testiraju osobe sa simptomima koje procjenjuje porodični ljekar uz konsultaciju sa epidemiologom ili ukoliko epidemiološka služba procijeni da su u pitanju kontakti prvog stepena. Za sve ostale se preporučuje praćenje stanja, a ukoliko bi došlo do pogoršanja zdravstvenog stanja, vrši se testiranje.

Semberija info