Aktivnosti policijskih službeniika Policijske uprave Bijeljina u cilju bezbjednog održavanja maturskih proslava :: Semberija INFO ::

 

Aktivnosti policijskih službeniika Policijske uprave Bijeljina u cilju bezbjednog održavanja maturskih proslava


Policijski službenici Policijske uprave Bijeljina, organizovali su radne sastanke sa direktorima osnovnih i srednjih škola na području koje operativno pokrivaju, u cilju prikupljanja informacija o organizovanju maturskih proslava.
 
Direktori osnovnih škola koje gravitiraju gradskom urbanom području su izjavili da neće organizovati proslave maturskih večeri zbog aktuelne epidemije Korona-virusa, jer ne mogu da ispune sve zaštitne mjere.
 
Direktori srednjih škola još nisu doneli konačnu odluku u vezi održavanja proslava maturskih večeri, ali ako ih bude, iste će biti održane u skladu sa Zaključkom Republičkog štaba za vanredene situacije od 01.06.2020. godine, a istim zaključkom su definisane obaveze direktora škola u pogledu načina organizovanja proslava.
 
Apelujemo na maturante da se pridržavaju preporuka i uputstava higijensko – epidemioloških službi, da se tokom maturskih zabava suzdrže od ponašanja koja bi mogla dovesti do narušavanja javnog reda i mira, te da u slučaju konzumiranja alkohola ne počinju vožnju i ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.
 
Ukoliko bude održavanje maturskih proslava biće obezbjeđeno pojačano prisustvo policijskih službenika na mjestima okupljanja maturanata, gdje će se vršiti pojačana kontrola svih učesnika u saobraćaju kako bi maturska slavlja protekla bez incidenata.
 
PORTPAROL POLICIJSKE UPRAVE
Aleksandra Marić