Od sutra pojačana kontrola saobraćaja na putevima Policijske uprave Bijeljina :: Semberija INFO ::

 

Od sutra pojačana kontrola saobraćaja na putevima Policijske uprave Bijeljina


U cilju prevencije saobraćajnih nezgoda u kojima je neprilagođena, nebezbjedna i nepropisna brzina kretanja dominantan uzrok težnih oblika saobraćajnih nezgoda Policijska uprava Bijeljina od sutra, 02. juna 2020. godine spovodi pojačanu kontrolu saobraćaja.
 
Izdvajamo, da će se pojačana kontrola brzine kretanja vozila do 20.juna  2020. godine  vršiti preko radarskog sistema ''Redflex traffic systems fty – Dual''.
 
U mjesecu aprilu 2020. godine na području Policijske uprave  Bijeljina evidentirano je 60 saobraćajnih nezgoda u kojima  su dva lica izgubila život, šest lica je teže a 10 lakše povređeno. Jedan od najčešćih uzroka  saobraćajnih nezgoda sa najtežim posledicama po lice je  neprilagođena i nepopisna brzina kretanje vozila.
 
Policijska uprava Bijeljina apeluje na vozače motornih vozila da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju saobraćajna pravila i propise,naročito ona koja se odnose na ograničenja brzine kretanja vozila, te da ne započinju vožnju i ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.

Policijska uprava Bijeljina