JZU Sveti Vračevi: Nema novoregistrovanih na KOVID19 :: Semberija INFO ::

 

JZU Sveti Vračevi: Nema novoregistrovanih na KOVID19


Na dan 4. maja, epidemiološka situacija na području Semberije i dalje je pod kontrolom. Jedna osoba, koja je pozitivna na KOVID19 i koja se nalazi u Domu učenika, dobrog  je zdravstvenog stanja, a u ovoj sedmici biće urađen i retest.

Nema novoregistrovanih osoba pozitivnih na virus korona, prazan je i bolnički karantin, a do 9 časova 4. maja, testirano je ukupno 411 osoba. U bolničkoj izolaciji nalazi se 11 osoba, a u kućnoj osam (8). Iz Instituta za javno zdravstvo čekamo 13 rezultata.

Narednih dana, u skladu sa preporukom resornog ministarstva, postepeno ćemo prelaziti na rad specijalističkih i subspecijalističkih ambulanti uz poseban režim zakazivanja preko porodičnog ljekara uz obavezan anketni epidemiološki list koji ne smije biti stariji od tri dana. Sve mjere zaštite pacijenata i zdravstvenih radnika biće strogo poštovane i u skladu sa primjenom posebnog protokola rada.

​Takođe, pripreme za Virusološku laboratoriju su završnoj fazi, o čemu ćemo naše stanovništvo blagovremeno obavijestiti. Hvala građanima na iskazanom stepenu lične i kolektivne odgovornosti, koja je značajno doprinijela stabilnoj epidemiološkoj situaciji, a iskreno vjerujemo da će tako biti u danima pred nama.