BIJELjINA: Negativno još 14 uzoraka :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINA: Negativno još 14 uzoraka


U Bijeljini je virusom korona zaraženo ukupno pet lica, četiri su izliječena, a rezultati iz Instituta za javno zdravlje Republike Srpske pokazali su da je još 14 osoba negativno na kovid-19.
 
Broj lica koja se nalaze pod stručnim nadzorom u samoizolaciji je 408, odnosno za 10 manje nego prethodnog dana, u kućnom karantinu je 95 osoba, a od početka pandemije u Bijeljini su umrla dva lica od posljedica zaraze novim virusom.
 
U karantine na području Semberije smješteno je 78 lica - troje u Domu učenika, šest u bolničkom karantinu, 69 u karantinu pri Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“, a u karantinu na graničnom prelazu Rača nema lica iz Bijeljine.
 
Do sada je u Bijeljini testirano ukupno 137 lica, od kojih je bilo 11 pozitivnih i 126 negativnih.
 
U protekla 24 časa granični prelaz Rača je prešlo 51 vozilo, a Pavlovića most 11, dok je izdato 3 rješenja o izolaciji. Komunalna policija kontrolisala je 14 lica i svi su bili na svojim adresama, a pripadnici Policijske uprave Bijeljina izdali su 12 prekršajnih naloga za lica koja su prekršila mjere policijskog časa, dok nije bilo lica starijih od 65 godina koja su prekršila naredbu o zabrani kretanja.
 
Gradski sanitarni inspektor do sada je izdao ukupno 164 rješenja o izolaciji.
 
Preduzeće „Komunalac“ juče je opralo i dezinfikovalo ulice Gavrila Principa, Zmaj Jovinu, Nikole Tesle, Svetog Save, Dositeja Obradovića, Vuka Karadžića, Karađorđevu, Meše Selimovića, Patrijarha Pavla, Atinsku, Njegoševu, Kneginje Milice, Save Kovačevića, Nušićevu, Majora Dragutina Gavrilovića, Profesora Bakajlića i plato ispred zgrade Gradske uprave.
 
U Republici Srpskoj danas je potvrđeno 29 novih slučajeva zaraze virusom korona, pa je ukupno zaraženo 421 lice, broj preminulih je 14, a oporavilo se 154 osobe.

Grad Bijeljina