Povećana opasnost od odrona, u kotlinama mjestimična magla :: Semberija INFO ::

 

Povećana opasnost od odrona, u kotlinama mjestimična magla


BANjALUKA- Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima, a iz Auto-moto saveza Reppublike Srpske skreću pažnju na povećanu opasnost od odrona na dionicama u usjecima, a u kotlinama na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle.

Na putevima na kojima se izvode sanacioni radovi, obavezno je poštovanje privremene signalizacije koja reguliše saobraćaj.

Vozačima iz AMS savjetuju maksimalno opreznu vožnju i napominju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Saobraćaj se na dionici magistralnog puta Foča - Goražde u mjestu Filipovići, na liniji razgraničenja, odvija otežano jednom trakom, zbog radova na sanaciji klizišta.

Na magistralnom putu Gradiška - Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta vozi se usporeno.

Na magistralnom putu Brčko - Bijeljina i na regionalnom putu Stari Ugljevik - Glavičice, zbog radova saobraćaj se odvija usporeno uz povremene kratkotrajne prekide.

Usporen saobraćaj zbog radova je i na dijelu magistralnog puta Žegulja - Ljubinje, dionica Podvrsnik - Ljubinje.

Režim u odvijanju saobraćaja izmijenjen je zbog radova na dionici magistralnog puta Brod na Drini - Vrba u tunelu Čemerno.

Izmjene u saobraćaju su i na putnim pravcima Prijedor - Kozarac zbog izgradnje auto-puta, zatim Gradiška - Nova Topola - Klašnice, Brod na Drini /Foča/ - Hum /Šćepan Polje/, kod Doboja gdje je u toku gradnja auto-puta, te u tunelu Sijeračke stijene na magistralnom putu Dobro Polje - Miljevina.

Zbog oštećenja mostova preko rijeke Bukovice u mjestu Gornji Podgradci i rijeke Jablanice u mjestu Sovjak na lokalnim putevima, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne putne pravce.

Izmjene u saobraćaju su i na putu Stari Ugljevik - Glavičice.

U FBiH sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima Jablanica - Mostar u Donjoj Jablanici i Semizovac - Olovo na dionici Čevljanovići - Nišići, kao i na ulazu u Stolac iz smjera Mostara, zatim na raskrsnici Gornja Kalesija - Sapna.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje - Trebinje saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.


Glas Srpske