POLICIJSKA UPRAVA BIJELjINA: ZADOVOLjAVAJUĆE STANjE BEZBJEDNOSTI :: Semberija INFO ::

 

POLICIJSKA UPRAVA BIJELjINA: ZADOVOLjAVAJUĆE STANjE BEZBJEDNOSTI


U prostorijama Policijske uprave Bijeljina Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske danas je održana redovna konferencija za novinare na kojoj su  predstavljeni rezultati rada pripadnika Ministarstva ostvareni tokom avgusta 2022. godine. Ukupno stanje bezbjednosti tokom analiziranog perioda na području koje pokriva Policijska uprava Bijeljina ocjenjeno je kao zadovoljavajuće.

Načelnik PU Bijeljina Stjepan Terzić iznio je podatak o 70 evidentiranih krivičnih djela počinjenih tokom analiziranog perioda gdje su nadležnim tužilaštvima podnesena 56 izvještaja protiv 64 lica. Načelnik Terzić je istakao visok procenat rasvijetljenosti krivičnih djela u iznosu od oko 89%. 

Javni red i mir je tokom mjeseca avgusta ove godine narušen 55 puta. Protiv počinilaca je podneseno pet zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka i izdato 50 prekršajnih naloga.

Po pitanju saobraćajnih nezgoda, u avgustu 2022. godine evidentirano je njih 106. Od tog broja 32 nezgode su bile sa tjelesnim povredama, šest sa teškim i 26 sa lakšim tjelesnim povredama. Nije bilo saobraćajnih nezgoda sa smrtnim ishodom. Najčešći uzroci nastanka saobraćajnih nezgoda je nepropisno odstojanje, nepropisno izvođenje vožnje unazad, oduzimanje prvenstva prolaza te vožnja pod dejstvom alkohola. Tokom analiziranog perioda 202 vozača je isključeno iz saobraćaja od čega 170 zbog vožnje u alkoholisanom stanju.

U toku je provođenje akcije „Zaštitimo djecu u saobraćaju“ pa su nadležni u policiji apelovali na vozače da povećaju pažnju prilikom saobraćanja u zonama škola i da kretanje prilagode postojećoj saobraćajnoj signalizaciji.

Iz PU Bijeljina su podsjetili na skoro održavanje Opštih izbora u Bosni i Hercegovini kojom prilikom su apelovali na sve građane i političke subjekte da daju doprinos kako bi predstojeći izbori protekli u sigurnoj i demokratskoj atmosferi.


Semberija info - I. Gutić