Danas svježije uz povremenu kišu i pljuskove sa grmljavinom :: Semberija INFO ::

 

Danas svježije uz povremenu kišu i pljuskove sa grmljavinom


BANjALUKA- U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ danas će biti svježije, uz povremenu kišu i pljuskove sa grmljavinom.

Tokom dana kiša i pljuskovi sa grmljavinom zahvatiće većinu predjela, samo će na krajnjem jugu Hercegovine ostati suvo i sunčano, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Maksimalna temperatura vazduha od 22 do 30, na jugu do 34 stepena Celzijusova.

Duvaće slab do umjeren sjeveroistočni vjetar.

U većini krajeva jutros je oblačno, kiša pada u istočnim, centralnim i sjevernim područjima, a samo je na jugu djelimično vedro, objavio je Federalni hidrometeorološki zavod.

Temperatura vazduha u 8.00 časova: Bjelašnica 10, Han Pijesak i Čemerno 14, Kneževo i Sokolac 15, Gradiška, Mrkonjić Grad i Mrakovica 16, Sarajevo, Gacko, Nevesinje, Ribnik i Šipovo 17, Prijedor, Novi Grad, Srbac, Srebrenica i Foča 18, Banjaluka, Bijeljina, Doboj, Tuzla, Zenica, Rudo i Višegrad 19, Zvornik 20, Bileća 21, Trebinje 24, Mostar 26 stepeni Celzijusovih.

Najviše kiše, 76 litara po metru kvadratnom palo je u protekla 24 časa u Višegradu, na Sokocu 69, u Srebrenici 47, u Foči 41, na Han Pijesku i u Bijeljini 32, u Zvorniku 19, u Nevesinju 15, u Mrkonjić Gradu, na Čemernu i u Bileći 11, u Rudom 10, u Šipovu sedam, u Trebinju i Doboju pet, u Gradišci, Srpcu i Kneževu četiri, a na području Gacka jedan litar po metru kvadratnom.


Glas Srpske