Nakon izazvane saobraćajne nezgode pobjegao sa lica mjesta :: Semberija INFO ::

 

Nakon izazvane saobraćajne nezgode pobjegao sa lica mjesta


Угљевик
Policijski službenici Policijske stanice Ugljevik, 08.10.2021. godine  prilikom obavljanja svojih redovnih poslova i zadatka  u Ugljeviku zaustavljali su putnički automobil „Mercedes“, kojom prilikom se vozač navedenog vozila nije zaustavio, nakon čega je udario u pakirano putničko vozilo „Volvo“. 
 
Nakon izazvane saobraćajne nezgode, NN vozač se udaljio u nepoznatom pravcu, dok je materijalna šteta nastupila na oba vozila.
 
Policijski službenici Policijske stanice Ugljevik  su u putničkom vozilu„ Mercedes“, pronašli devet migranata (osam muškaraca i jedno dijete), pretežno državljani Pakistana.
 
Operativnim radom na terenu i provjerama kroz raspoložive evidencije utvrđeno je da navedeno vozilo pripada licu S.T. iz Zvornika, koji je  pronađen i ispitan u svojstvu osumnjičenog lica.
 
O svemu navedenom obavješten je postupajući tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine, koji je naložio da se događaj dokumentuje kao krivično djelo „Krijumčarenje“, te da se nakon kompletiranja predmeta protiv osumnjičenog dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.
 
 
                                                                         PORTPAROL POLICIJSKE UPRAVE BIJELjINA          
                                                                                                     
                                                                                                 Aleksandra Marić